Probleme majore pentru întreaga planetă. Ultimul anunț al specialiștilor este de-a dreptul alarmant. Un asteroid extrem de mare, de dimensiunile unui zgârie nori, se apropie de păânt. Specialiștii de la NASA l-au clasificat ca fiind “cu potențial periculos”. Acesta a fost filmat în timp ce trece foarte aproape de Terra.

Asteroidul numit 1998 HL1 s-a aflat la 6,21 milioane de kilometri de Terra, aproximativ de 10 ori distanța dintre Pământ și Lună, în momentul în care s-a aflat la cea mai mică distanță de planeta noastră. Asteroidul măsoară în jur de 550 de metri în diametru, comparabil cu înălțimea Sears Tower din Chicago,și se deplasează cu o viteză de 25.000 metri pe oră, conform space.com.

Traiectoria asteroidului a fost urmărită de către Virtual Telescope Project, un observator online fondat de astrofizicianul Gianluca Masi de la Observatorul Astronomic Bellatrix din Ceccano, Italia. Acesta a transmis live, pe Youtube, momentul în care corpul ceresc s-a apropiat cel mai mult de Terra, vineri, 25 octombrie, la ora 17.17 GMT.