Potrivit unor surse, mai mulți medici au luat mită de la producătorii de medicamente pentru a recomanda pacienților medicamentele cele mai scumpe ale firmelor respective. Tot pe surse, medicii sunt suspectați și că ar fi falsificat studiile clinice ale medicamentelor. Perchezițile se desfășoară atât la domiciliile medicilor, cât și la cabinetele medicale.

Anchetatorii urmează să audieze, la finalul percheziţiilor, mai multe persoane. "Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2012 — 2015. În cursul zilei de 28 iulie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 61 de locații situate în municipiul București și județele Ilfov, Sibiu, Mureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Timiș, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se arată în comunicatul DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.