PepsiCo, firma mamă a PepsiCo-Ivi, a anunţat luni încheierea operaţiunilor la fabrica sa din Inofyta, Viotia, după şase ani în care s-au înregistrat pierderi, astfel încât PepsiCo este cel mai recent exemplu de companie multinaţională care iese de pe piaţa elenă. Grecii vor consuma de acum înainte băuturi Pepsi aduse din import, iar fabrica din Inofyta va fi transformată într-o facilitate de stocare.

În 2013, PepsiCo-Ivi a închis fabrica de îmbuteliere a apei de la Loutraki, care ar urma să fie achiziţionată de firma Hellenic Water din Cipru.

Producţia de sucuri Ivi va continua în Grecia la filiala din Sparta, în timp ce producţia de snacks-uri va fi realizată la fabrica Aghios Stephanos deţinută Tasty Foods, o subsidiară a PepsiCo.

În România, Pepsi este reprezentată de Pepsi Americas, care a intrat pe piaţa locală prin preluarea Quadrant-Amroq Beverages, fostul îmbuteliator local al băuturilor PepsiCo, pe care l-a integrat în anul 2006. Compania este, în prezent, al doilea mare jucător de piaţa locală de soft drinks. AGERPRES