În acest context, liberalul Florin Cîțu susține că Programul Naţional de Dezvoltare Locală a rămas fără bani, așa că Guvernul vrea să ia pentru acesta un miliard de lei din Fondul de Rezervă.

”Acești bani nu există, sunt bani fictivi. În buget, fondul de rezevrnă n-are decât 100 de milioane de lei, dar Dăncilă a scos 500 de milioane pentru PNDL și săptămâna trecută a mai scos 650 de milioane de lei pentru fondul de mediu.

Asta se poate face foarte simplu. Când vii cu Bugetul în Parlament și trebuie să semnezi pe propria răspundere că datele sunt reale, nu semnezi. Încalci legea, nu semmnezi și apoi faci ce vrei. Dacă nu vă asumați nimic, puteți să faceți ce vreți și puteți să inventați orice cifre. Lăsând gluma la o parte, nu există acești bani în buget și nu vor primi cei de la PNDL niciun leu și nici cei de la fondul de mediu”, a declarat senatorul PNL Florin Cîțu la B1 TV.

Liberalul susține că Dăncilă și Teodorovici mint primarii și pensionarii în legătură cu punctul de pensie.

”Le tot spune că le dă bani. Le explicăm primarilor și le explicăm și pensionarilor: în buget, așa cum a fost el aprobat, nu există bani pentru mărirea punctului de pensie – de fapt, nu există bani nici pentru pensiile actuale, ei se împrumută – și nici pentru a le da primarilor cele aproape două miliarde de lei. Nu sunt bani în buget! Că vin ei cu bani de acasă, că vin cu bani la rectificare, că ne mai taxează, că introduc impozitul progresiv, asta e altă discuție. Dar în acest moment, așa cum arată bugetul, nu există acești bani. Totul e doar o perdea de fum și minciună”, a declarat Cîțu.