Pensii mai mari din 2024!

Pensii mai mari din 2024! Legea a intrat în ședința de Guvern pentru adoptare. Următorul pas, în caz de adoptare, va fi trimiterea proiectului spre dezbatere și aprobare în Parlament.

În cadrul ședinței de Guvern de astăzi, premierul Marcel Ciolacu anunță eliminarea inechităților din sistemul public de pensii și majorarea pensiilor.

El a declarat că noua lege a pensiilor va elimina toate inechitățile. Potrivit premierului, „atât pe cele dintre femei și bărbați, dar și cele dintre persoanele pensionate în baza unor legi diferite”.

„Astăzi avem pe masa Guvernului proiectul noii legi a pensiilor din sistemul public. Este una dintre cele mai importante legi din acest mandat, care aduce două majorări de pensii în 2024! Prima va fi la 1 ianuarie, când va fi indexat punctul de pensie, cum prevede legea.

A doua va veni la 1 septembrie, când majoritatea pensiilor vor crește prin recalculare, reparând nedreptăți majore.

(…) Mai mult, prin adoptarea acestei legi vom elimina pragul de 9.4 % din PIB, introdus de cei care doreau blocarea creșterii pensiilor până în 2070!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Boloș a refuzat, joi, să avizeze proiectul legii pensiilor

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, nu a vrut să își dea avizul pentru proiectul noii legi a pensiilor. El și-a reconsiderat poziția după ce proiectul a primit avizul Consiliului Economic și Social.

„Am parcul și avizul Ministerului de Finanțe și categoric în anul 2024 nu va fi nicio mărire de impozite în România. Mai mult, știm cu toții că în cererea de plată numărul 4 e nevoie de o reformă fiscală”, a spus Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu nu a ratat ocazia și i-a transmis lui Boloș o cerere. El i-a solicitat să propună un plan de măsuri pentru colectarea la bugetul de stat. El a cerut soluții și pentru modernizarea ANAF și a sistemului vamal.

„Dar până la reforma fiscală, aștept de la ministrul Finanțelor un plan de măsuri administrativ asumat, atât în ceea ce privește colectarea la bugetul de stat, cât și planul concret prevăzut și el, de altfel, în ceea ce privește digitalizarea ANAF și a sistemului vamal.

Vreau să știu termene clare de implementare a sistemului e-facturare, sigiliu electronic, împreună cu radarul mărfurilor, facturi electronice pentru toate achizițiile din sistemul public, pentru toate produsele accizabile sau cum risc mare de evaziune. Aici le știm cu toții, sunt produsele de balastieră, flori, fructe și legume”, a mai declarat Ciolacu.

El nu s-a oprit aici. Premierul a cerut și „un plan de măsuri administrativ și legislativ. Presupun că cel legislativ înseamnă să fie prezentat cu tot cu avize de la colegii noștri din Guvernul României”, a mai declarat Ciolacu.