Pierdere imensă pentru fotbalul românesc! A murit în timpul meciului

Pierdere imensă pentru fotbalul românesc! Pedro Banga, un talentat mijlocaș, și-a pierdut viața în timpul unui meci la Luanda, Angola. Tânărul sportiv a murit la doar 20 de ani. A suferit un colaps cardiorespirator și s-a prăbușit pe teren. Desi a fost transportat de urgență la spital, eforturile depuse pentru a-l salva au fost zadarnice.

Tragedia a avut loc în timpul unui meci amical disputat acasă, la Instituto Medio Normal de Educação – Maristas Cristo Rei, în perioada sărbătorilor de iarnă. Pedro Banga s-a întors în orașul său natal pentru a fi alături de familie și prieteni. Cariera sa fotbalistică promițătoare s-a încheiat brusc, lăsând în urmă o adâncă tristețe în lumea fotbalului.

Pedro Banga finalizase recent un transfer cu CS Știința Miroslava, Liga a III-a. Reprezentanții oficiali ai clubului de fotbal spuneau anterior că tânărul sportiv li se va alătura zilele următoare, stabilindu-și baza în localitatea Miroslava, situată la șase km distanță de municipiul Iași, județul Iași. Din nefericire, Pedro Banga n-a mai apucat să vină-n România.

„Clubul Sportiv Știința Miroslava deplânge dispariția tragică și mult prea devreme a angolezului Pedro Banga, jucător de 20 de ani ce avea deja semnat un acord cu formația noastră și bilet de avion spre Iași pentru săptămâna viitoare, urmând a îmbraca tricoul alb-albastru pentru următoarele trei sezoane. Sincere condoleanțe familiei!”, a transmis clubul de fotbal prin intermediul Facebook.

Pedro Banga
Pedro Banga (SURSA FOTO: Facebook, Pedro BANGA officiel)

Pedro Banga a debutat în lumea fotbalului în echipa națională de tineret a Angolei, participând la Cupa Mondială Under-17 din 2019. A făcut o intrare spectaculoasă în fotbalul european în septembrie 2022, atunci când și-a pus semnătura cu echipa Under-23 a lui Maritimo în Portugalia, captând atenția ca unul dintre cei mai promițători jucători africani.

„Club Sport Maritimo își exprimă cel mai profund regret față de moartea lui Pedro Banga, fost jucător al echipei. Președintele Carlos Andre Gomes și Consiliul lui își exprimă cele mai profunde condoleanțe față de întreaga familie și de prietenii acestuia”, au transmis cei de la CS Maritimo.

De ce fac infarct unii tineri?

Infarctul miocardic, denumit și atac de cord, este o afecțiune medicală gravă și poate afecta persoanele de orice vârstă, inclusiv tinerii fotbaliști. Există mai mulți factori care pot contribui la riscul de a suferi un atac de cord, indiferent de vârstă.

Anomalii cardiace congenitale. Unele persoane se nasc cu defecte ale inimii care pot crește riscul de probleme cardiace, inclusiv infarct miocardic.

Hipertrofie cardiacă. Efortul fizic intens și antrenamentele excesive pot determina o creștere exagerată a grosimii musculare a inimii, crescând astfel riscul de probleme cardiace.

Probleme cu arterele coronariene. Blocările sau anomalii ale arterelor coronariene pot spori probabilitatea de infarct miocardic.

Suprasolicitarea. Antrenamentele intense, presezonul solicitant sau competițiile frecvente pot suprasolicita inima, contribuind la apariția unor probleme cardiace.