Compania Mercadia Holland, controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu, a achiziţionat operatorul reţelei de magazine de discount miniMAX DISCOUNT, formată din 31 de unităţi.

„Mercadia activează deja pe piaţa de retail din România din primăvara acestui an, prin reţeaua de magazine MIC.RO. Achiziţia miniMAX este parte a strategiei de dezvoltare a grupului pe această piaţă şi vizează crearea unor sinergii între cele două companii pe partea de logistică şi achiziţii, care ne vor permite optimizarea ofertelor pentru clienţii ambelor segmente – discounter şi comerţ de proximitate”, a declarat, într-un comunicat, Dan Ionescu, CEO Mercadia Holland BV.

Părţile nu au anunţat valoarea tranzacţiei parafate vineri, care a vizat transferul întregului pachet de acţiuni al miniMAX.

Înfiinţată în 2003, SC miniMAX DISCOUNT SRL are în prezent 31 magazine la nivel naţional şi peste 600 de angajaţi. Stadiul final al reţelei vizează deschiderea a peste 100 de magazine.

Spaţiile comerciale miniMAX au o suprafaţă medie de vânzare de 750 metri pătraţi. Activitatea magazinelor este coordonată şi gestionată de un centru logistic amplasat pe o suprafaţă de 15.000 mp în Bucureşti.

Până la preluarea de către Mercadia acţionariatul miniMAX a fost alcătuit din grupul austriac Real4You şi două persoane fizice, Rainer Exel şi Andreas Kämpf.

Real 4You CommerzImmobilien a fost fondată în 1995 ca o companie de investiţii în sectorul imobiliar, prezentă în Austria, Cehia, Ungaria, Croaţia şi Bulgaria.

Rainer Exel conduce miniMAX şi activează în retailul românesc din anul 2000, când în calitate de country manager al concernului Rewe a dezvoltat lanţul de magazine XXL Mega Discount.

Exel va rămâne în echipa de conducere a companiei şi după preluarea de către Mercadia.

La rândul său, Andreas Kämpf a activat în România în ultimii 10 ani şi anterior pentru concernul Rewe în mai multe ţări, fiind specializat în segmentul vânzărilor.

Grupul Mercadia Holland BV deţine pachetele majoritare ale companiilor MIC.RO Retail, BET CAFE ARENA şi iLearn. Mic.ro Retail şi-a început activitatea pe piaţa românească de retail în aprilie, prin lansarea unei reţele de magazine de proximitate. În prezent, reţeaua Mic.ro are 76 de unităţi comerciale în Bucureşti şi are în plan deschiderea a 300 de magazine până la finalul anului.

Bet Cafe Arena, lansată în 2010, activează în industria jocurilor de noroc, prin 70 de cafenele deschise la nivel naţional.

Firma iLearn, înfiinţata tot în acest an, asigură servicii de consultanţă în domeniul resurselor umane.

 

SURSA: Mediafax