Pastila care face minuni împotriva COVID-19. Va fi gata în toamna acestui an

Premierul britanic a precizat că pastila va putea fi administrată celor care sunt bolnavi de coronavirus. Potrivit lui, această pastilă minune reduce șansele unui deces în cazul acestor persoane.

“Astăzi vreau să anunţ ceea ce sperăm că va fi o nouă linie de apărare medicală. Regatul Unit a fost prima ţară din lume care a folosit dexametazona, medicament care a salvat milioane de vieţi pe tot cuprinsul globuluI.

Astăzi creăm o grupare operativă pentru antivirale, care va crea cele mai eficiente medicamente şi va sprijini dezvoltarea acestora prin efectuarea unor teste clinice cu scopul de a le omologa şi lansa pe piaţă până la toamnă.

Asta înseamnă, de exemplu, că dacă eşti testat pozitiv, ar putea exista o pilulă pe care o iei acasă pentru a preveni acţiunea virusului şi a reduce riscul ca infecţia să ducă la îmbolnăvirea gravă”, a precizat premierul Boris Johnson.

Amintim că, un nou grup de medicamente cu șanșe mari de a preveni coronavirusul, a fost prezentat în Marea Britanie. Printre medicamentele din acest grup se află și Tocilizumab, un medicament antiinflamator pentru tratarea artitei. Acest medicament s-a dovedit că reduce riscul de deces în rândul pacienților cu coronavirus care prezintă o formă severă a bolii.

”Dorința tuturor este să avem niște medicamente”

După anunțul făcut de premierul britanic, geneticianul Mircea Iliescu de la Universitatea Cambridge a vorbit, la Antena 3, despre noua pastilă. El a precizat că este dorința tuturor de a avea medicamente simple pentru a nu lăsa boala să se agraveze.

“Este o dorință, așa cum spunea și premierul britanic, iar el spunea că ar putea fi o pilulă la toamnă. Se lucrează, dorința noastră, a tuturor este să avem niște pilule, medicamente, simple, pentru ca boala să nu se agraveze. Despre asta vorbea premierul britanic.”, spune geneticianul român.

El a precizat că nu este ușor să găsești un medicament care să ajute dar se lucrează la asta.

”Marea Britanie va face niște grupuri de lucru pentru a grăbi aceste studii. Niște companii farmaceutice cercetează deja substanțe antivirale, dar nu este ceva ușor. Nici pentru gripă nu avem un medicament clar antiviral. Deci nu e ușor să găsești ceva direct, dar se lucrează.

În Marea Britanie există și spray-uri în teste, ce par să oprească agravarea bolii, dar momentan cea mai bună șansă rămâne vaccinarea”, a explicat Mircea Iliescu, genetician la Cambridge.

Sursă foto: Dreamstime