Marea Britanie trimite o undă de șoc în Europa! Va renunța la restricțiile anti-COVID

Mai precis, premierul britanic a anunțat că dorește să elimine obligativitatea de autoizolare după infectarea cu coronavirus, pe fondul scăderii numărului de cazuri asociate bolii. Așadar, autoritățile britanice planifică să nu-i mai oblige pe oameni din punct de vedere legal să se autoizoleze după infectare, relatează The Telegraph.

Presa internațională mai scrie că premierul Boris Johnson dorește să revoce permanent aceste legi, invocând o scădere a numărului de cazuri, potrivit rapoartelor sanitare. Oficialul britanic spune că îndrumările vor rămâne dar oamenii nu vor mai fi amendați și nu li se vor mai deschide acțiuni penale dacă nu se vor autoizola.

De asemenea, autoritățile britanice spun că planurile vor fi elaborate în următoarea perioadă și că o decizie finală va fi dată la primăvară.

Amintim că în urmă cu o săptămână, secretarul de stat pentru sănătate Sajid Javid a declarat că autoizolarea în Anglia va fi redusp la cinci zile, dacă o persoană este testată negativ de două ori.

Marea Britanie se pregătește să ridice restricțiile

Premierul britanic mai spune că este pregătit să ridice restricțiile anti-coronavirus, făcând referire la cele introduse în luna decembrie. Aceste restricții erau menite să încetinească răspândirea variantei Omicron, descoperită în Africa de Sud la finalul anului trecut.

În ceea ce privește Marea Britanie, la începutul acestei luni, țara a înregistat 194.747 de cazuri noi de infectare și 343 de noi decese asociate bolii.

Boris Johnson spunea, referitor la aceste date, că Marea Britanie se confruntă cu cea mai rapidă înmulțire a cazurilor de coronavirus de la începutul pandemiei, adăugând că cea mai îngrijorătoare rată de creștere este în rândul persoanelor vârstnice și vulnerabile. De asemenea, el spunea că situația riscă să pună presiune pe sistemul sanitar.

Certificatul verde, anulat în Marea Britanie

Decizia a fost luată recent în Marea Britanie, așa că Guvernul va desființa, cel mai probabil. certificatul de vaccinare anti-COVID în ziua de 26 ianuarie. Totuși, britanicii vor fi nevoiți în continuare să poarte masca de protecție în spațiile închise.

Amintim că certificatul verde a fost de scurtă durată în Marea Britanie, după ce a fost introdus de Londra înainte de Crăciun doar pentru discoteci și evenimente de amploare. De asemenea, indicația de a lucra de acasă va fi desființată la rândul ei. Singura restricție care va rămâne este cea cu măștile.