Potrivit surselor The Telegraph, premierul britanic, alături de un grup de consilieri și funcționari ai biroului său, au petrecut cu fast în ziua anterioară înmormântării prințului Philip.

“Înţeleg furia pe care oamenii o au faţă de mine şi de guvernul pe care îl conduc”

Motivul întâlnirii acestui eveniment este cu atât mai surprinzător cu cât Boris Johnson se străduiește în a-și păstra integritatea pentru a reuși să-și continue mandatul din vârful Guvernului Britanic. Aceștia s-au adunat pentru a sărbători eliberarea din funcție a doi dintre colegii lor, mai precis James Slack, directorul comunicațiilor, dar și unul dintre fotografii prim-ministrului.

„Înţeleg furia pe care oamenii o au faţă de mine şi de guvernul pe care îl conduc atunci când văd că nici măcar la Downing Street regulile nu sunt respectate corespunzător de cei care le fac” a declarat Boris Johnson în legătură cu faptele de care este acuzat.

Atac dur din partea opoziției

O lovitură previzibilă a venit, de data aceasta, din partea opoziției guvernului lui Boris Johnson. Keir Starmer îl acuză de faptul că acțiunile lui devin lipsite de credibilitate din moment ce a ales să nu respecte regulile impuse de propriul guvern, lucru susținut, de asemenea, de unii dintre membrii propriului partid.

”Apărarea sa care constă în a spune că nu ştia că era o petrecere este atât de ridicolă, încât insultă opinia publică britanică”, a mai declarat oponentul său politic, Keir Starmer.

Cu toate acestea, prim-ministrul se căiește, afirmând că ”M-am dus în grădină puţin după ora 18.00, pe 20 mai 2020, pentru a mulţumi staffului, iar după 25 de minute m-am întors în birou pentru a lucra în continuare”.