”Pârtiile vor rămâne deschise sâmbătă şi duminică”, a declarat Ghergana Sulinagieva, reprezentant al staţiunii Pamporovo (sudul Bulgariei), potrivit Agerpres. Sulinagieva a spus că este zăpadă, dar totuşi mai puţin faţă de lunile de iarnă şi funcţionează opt pârtii. Preţurile sunt cu circa 27% mai mici faţă de sezonul activ, abonamentul de o zi costă 18 euro, iar cel de jumătate de zi 14 euro, a notat reprezentantul staţiunii. Dna Sulinagieva a adăugat că în acest an interesul românilor pentru weekendul de Paşti este mult mai mic faţă de cel din anul trecut, când Paştele a fost pe 5 mai şi minivacanţa a fost de mai multe zile.

Pârtiile din Boroveţ (vestul ţării) şi Bansko (sud-vest) vor fi deschise în perioada 18-21 aprilie, informează site-urile oficiale ale celor două staţiuni. Preţurile sunt mult mai mici faţă de cele din iarnă, iar la Boroveţ, abonamentul pentru telecabină şi telescaune va costa 15 euro pe zi şi 8 euro pentru 4 ore. În cea mai mare staţiune, Bansko, abonamentul este de 13 euro pe zi sau 33 euro pe trei zile, potrivit Agerpres. Cei care vor alege aceste oferte au toate şansele să se bucure de condiţii bune de schi deoarece potrivit meteorologilor vremea în Bulgaria se va menţine rece, cu multe ploi în zonele joase şi ninsori la munte.

Aceasta se pare că nu este o veste tocmai bună pentru cei câteva mii de români care au ales să-şi petreacă minivacanţa de Paşti pe litoralul bulgăresc. Preşedintele asociaţiei proprietarilor de hoteluri şi restaurante din Bulgaria, Blagoi Raghin, a anunţat recent că numărul acestora va fi în jur de 15.000. Raghin a mai spus că, pe lângă hotelurile de pe litoral, sunt foarte căutate de români şi staţiunile balneare, precum Velingrad (sud), Hisar (centru), Devin (sud), precum şi capitala medievală Veliko Târnovo, conform aceleiași surse.

Poliţia rutieră de la Sofia îi avertizează pe şoferi că în perioada sărbătorilor va întreprinde acţiuni de control al vitezei. Se va verifica totodată dacă şoferii au toate actele în regulă şi dacă au consumat alcool înainte să urce la volan. Un număr sporit de poliţişti rutieri vor patrula pe drumul care leagă frontiera la Giurgiu-Ruse de litoral şi de Veliko Târnovo, Plevna şi Sofia, pe drumul între Vama Veche-Durankulak şi Varna, precum şi pe arterele rutiere spre Grecia şi Turcia. Pentru fluidizarea traficului, autorităţile bulgare interzic circulaţia autocamioanelor de peste 12 tone pe drumurile naţionale, între orele 18 şi 21, la 18 aprilie, şi între orele 14 şi 20, la 21 aprilie. De amintit, de asemenea, că în Bulgaria folosirea luminilor de întâlnire pe timpul zilei este obligatorie pe tot parcursul anului.