intreprinderile private mici si mijlocii din Rominia pot realiza parteneriate cu firme de afaceri din SUA si Europa prin intermediul programelor Ambasadei SUA la Bucuresti, a declarat Doina Cociorvei, directorul general al Consiliului National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Rominia (CNIPMMR). Serviciul comercial al Ambasadei SUA promoveaza doua programe de parteneriat itre firme rominesti si americane.
Programul Ecolinks este sponsorizat de Agentia pentru Dezvoltare a SUA (USAID) si ofera finantare pentru proiecte care abordeaza probleme prioritare de mediu. in cadrul acestui program, guvernul american acorda granturi i valoare de 5.000 dolari pentru finantarea calatoriilor de afaceri si de 50.000 dolari pentru studii de fezabilitate si proiecte-pilot.
Al doilea program, CEEBIC, este destinat facilitarii si sprijinirii relatiilor comerciale itre companii din tarile Europei Centrale si de Est si, respectiv, companii din SUA.
in acelasi timp, secretariatul permanent al Centrului balcanic pentru cooperare itre IMM ofera itreprinzatorilor romini training gratuit pentru manageri si proprietari de firme mici si mijlocii si subventioneaza cu 70% costul vizitelor si al participarii IMM-urilor rominesti la tirgurile din Grecia.