Gigantul bancar american Citi în Rusia va avea șef un român. Va primi funcția de la 1 noiembrie

Așadar, de la 1 noimebrie, Marius Dorner va deveni director divizie companii multinaționale al Citi pentru Rusia, Ucraina și Kazahstan (RUK) și director divizie companii multinaționale pentru Citi în Rusia.

Marius Dorner este şef global subsidiaries group Citi pentru Africa de Sud, funcţie pe care a preluat-o din octombrie 2017, după ce anterior a fost şef corporate banking (Corporate Banking Head) la Citi pentru România.

Acesta a absolvit Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, urmând cursurile facultății de bănci și finanțe. Mai mult decât atât, acesta are peste 20 de ani de experiență bancară în corporate finance și corporate banking.

Din noua poziţie, Marius Dorner va sta la Moscova şi îşi va asuma responsabilitatea de conducere pentru stabilirea şi executarea strategiei Citi pentru a fi banca lider pentru multinaţionalele din Clusterul RUK, oferind excelenţă clienţilor, dezvoltând cele mai bune talente, stimulând creşterea veniturilor în timp ce generează rentabilităţi mari şi asigură un cadru puternic de risc şi control, totul în strânsă cooperare cu partenerii, potrivit informaţiilor transmise de bancă, citate de Ziarul Financiar.

Citi în România

Citi este una dintre cele mai importante instituții financiare din lume, cu o tradiție de peste 200 de ani, având 200 de milioane de clienți în 160 de țări din lume.

Originile Citi datează din anul 1812, când instituția financiară a fost înființată ca bancă a orașului New York. Flexibilă și orientată spre soluții, investind permanent în idei inovatoare, Citibank a devenit în 1894 cea mai mare bancă din SUA, pentru ca, în 1902, să aibă deja filiale în Asia.

Mai tarziu, în 1930, atinge performanța de a fi cea mai mare bancă internațională, având 100 de sucursale în afara Statelor Unite, în nu mai puțin de 23 de țări. În 1976 se produce schimbarea numelui în Citibank. Anul 1985 marchează pătrunderea băncii pe piața din Europa Centrală și de Est, cu cea dintâi sucursală inaugurată în Ungaria. Astazi, banca este prezentă în majoritatea țărilor importante din această zonă.

Citi este prezentă în România din anul 1996 și furnizează produse și servicii financiare de top companiilor locale și multinaționale, intreprinderilor mici și mijlocii, instituțiilor financiare, sectorului public și organizațiilor non-profit.