Autorităţile din Paris le recomandă locuitorilor din capitala franceză să zâmbească mai des, pentru că atitudinea lor neprietenoasă, pe de-o parte, şi criza financiară, pe de altă parte, ţin turiştii străini la distanţă.

Anul acesta, până în prezent, numărul străinilor care au vizitat Parisul a fost cu 17% mai mic faţă de aceeaşi perioadă din 2008, iar aceste statistici negative sunt puse, în mare parte, pe seama ostilităţii faţă de străini afişate de parizieni.

De aceea, autorităţile în turism din capitala franceză au angajat „ambasadori al zâmbetului”, meniţi să îi întâmpine pe străini cu „feţe prietenoase” la cele mai populare obiective turistice din oraş.

Străini vor lăsa banii în alte locuri

„Toţi locuitorii acestui oraş trebuie să joace un rol în acest demers. Dacă suntem nepoliticoşi cu străinii, aceştia vor căuta un alt loc unde să-şi cheltuiască banii. Turismul a generat peste 2 milioane de locuri de muncă, iar dacă vrem ca acesta să reprezinte în continuare un sector important al economiei, toţi trebuie să ne implicăm”, a spus Daniel Fasquelle, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei de Turism din Paris.

Un sondaj realizat de site-ul Trip Advisor arată că mulţi turişti consideră Parisul ca fiind un oraş supraestimat, cu preţuri mari şi locuitori neprietenoşi.

SURSA: Sky.com