Laminatul poate fi un înlocuitor bun al pardoselii din lemn natural și se găsește în nuanțe originale, în magazinele online cu plinte, accesorii și pardoseli.

Opțiuni de pardoseală durabilă

Alegerea soluțiilor de pardoseală durabilă se face din mai multe motive, ce includ și creșterea eficienței energetice. Mulți oameni optează pentru pardoseli durabile, care au o rezistență excelentă la umiditate și apă (cum sunt pardoselile Aquastop), care sunt hipoalergenice și ușor de curățat (tip linoleum), sau care au capacități excelente de izolare și purificare a aerului.

Cei care apreciază frumusețea atemporală și naturală a lemnului, pot opta pentru pardoseli din lemn, sau pardoseli care sunt laminate și imită foarte bine aspectul de lemn de esență tare.

Pardoselile din lemn, bambus și plută oferă un efect excelent de căldură și au o valoare de izolare mai bună decât pardoseala tip gresie sau cea din piatră. Acestea pot ajuta la controlul pierderilor termice și la menținerea mai confortabilă a locuinței în sezonul rece. Mulți oameni vor să aibă o viață cât mai confortabilă, de aceea nu-și doresc nicidecum o pardoseală incomodă și rece. Pentru asta ei țin cont și de izolația podelei, de stratul așezat sub parchet, dar și de izolația pereților locuinței.

Laminatul este o alegere bună în ziua de azi din punct de vedere preț-calitate, mai ales că oferă și numeroase alte avantaje. El are un strat de suprafață destul de rezistent la uzură, la presiune ridicată și variațiile de temperatură. Durabilitatea parchetului laminat îl face pe acesta o alegere optimă pentru orice interior, chiar și pentru spații comerciale, unde traficul este intens.

Parchetul laminat are anumite detalii de suprafață, care imită bine aspectul lemnului de esență tare, natural. El are și o rezistență bună la apă, fapt pentru care poate fi montat în băi și bucătării, sau alte spații de umiditate ridicată.

Pardoselile Aquastop și SPC sunt o inovație recentă în acest sector și au apărut pentru a acoperi cererea de pe piață. S-a observat că oamenii apreciază foarte mult pardoselile cu rezistență mare la umiditate și apă, care să fie și eficiente și la un preț accesibil.

Un alt aspect observat la oameni este că vor să instaleze o pardoseală laminată hidrofugă, dar și un sistem de încălzire prin pardoseală. Pentru asta ei trebuie să aleagă o pardoseală care este compatibilă cu acest sistem de încălzire. Astfel, ei fac alegerea pardoselii ținând cont de transmisia termică a pardoselii, de nivelul de rezistență la umiditate în momentul când este condens. Se știe că sistemele de încălzire prin pardoseală pot crea abur prin condensarea apei. Prin urmare, contează să ai o pardoseală cu performanțe bune cu privire la transmisia termică, deoarece astfel se va transmite căldura în mod efcient în încăpere.

Producătorii au creat diferite tipuri de pardoseli, unele dintre ele transmit căldura mai bine comparativ cu altele. Asta depinde de modul cum sunt realizate plăcile de pardoseală și din ce specii de lemn. De exemplu, parchetul dublu stratificat poate fi obținut din specii de lemn tradiționale (nuc, stejar, frasin), sau din esențe exotice (mahon, teak, jakoba).

Astfel de produse se găsesc în magazinele online de pardoseli de calitate, într-o gamă largă de modele, finisaje și culori. Cele mai apreciate sunt pardoselile stratificate din lemn masiv care sunt foarte bune pentru amenajarea spațiilor de locuințe, rezidențiale și comerciale. Principalele caracteristici sunt: durabilitatea, întreținerea ușoară, rezistența la uzură și confortul termic ridicat.