Papa Francisc, vizită de importanță internațională la granița cu România

Papa Francisc va vizita Ungaria şi va participa la slujba care încheie Congresul Internaţional al Euharistiei de pe 12 septembrie, a declarat cardinalul Peter Erdo, conform mti.hu

Este demn de menționat că, din cauza pandemiei de coronavirus, atât vizita cât și Congresul Internaţional al Euharistiei au fost amânate în 2020.

Consolare în vremuri grele

Cardinalul Peter Erdo a explicat că vizita respectivă este „o mare bucurie pentru conferinţă şi ne dă speranţă şi consolare în aceste vremuri grele”. Slujba „statio orbis” pentru oraş şi lume care va fi oficiată cu acest prilej reprezintă momentul de vârf al congresului euharistiei.

„De aceea este potrivit şi obişnuit ca papa să participe la ea, după ce va participa şi la conferinţă”, a adăugat prelatul. Congresul se va desfăşura între 5 şi 12 septembrie şi va prilejui evenimente religioase, o conferinţă, dezbateri şi concerte.

Mărturisirile suveranului pontif

Papa Francisc a declarat, în cadrul unui interviu, unde crede că va muri. Suveranul pontif a făcut mărturisiri extraordinare. Acesta spune că se vede murind la Roma, încă suveran pontif. Papa nu se vede reîntors să trăiască în Argentina natală, potrivit unui interviu retranscris într-o carte intitulată „Sănătatea papilor” din care au fost publicate fragmente în cotidianul argentinian La Nacion, relatează AFP.

În acest interviu acordat jurnalistului şi medic argentinian Nelson Castro la Vatican în februarie 2019, Papa spune că se gândeşte la moarte, dar nu se teme de ea.

Întrebat cum îşi vede propriul sfârşit, Francisc, în vârstă de 84 de ani, răspunde: „Voi fi Papă, în exerciţiul funcţiunii sau emerit. Şi la Roma. Nu mă voi întoarce în Argentina”.

Potrivit autorului cărţii intitulate „Sănătatea papilor. Medic, complot şi credinţă. De la Leon XIII la Francisc”, care va fi lansată luni în Argentina, „este prima dată când un papă vorbeşte despre sănătatea sa cu transparenţa cu care a făcut-o Francisc”.