Papa Francisc a susținut, la începutul acestui an, că suferă de cataractă și că ar trebui să susțină o intervenție chirugicală în 2019. „La vârsta mea, de exemplu, apare cataracta şi nu mai vezi bine realitatea. Anul viitor trebuie să mă operez“, a spus, în martie, Papa Francisc. 

Ar fi fost stabilit chiar şi locul unde va fi operat, susține evz.ro. Este vorba de Casa de îngrijire San Domenico, care aparţine Congregaţiei surorilor dominicane. Presupusa urgenţă ar putea fi din pricina efectelor progresive ale cataractei care, aşa cum se cunoaşte, înrăutăţeşte vederea. Este posibil să aibă loc două intervenţii chirurgicale.

Între timp, Vaticanul, a făcut cunoscut programul GMG (Global Migration Group) din Panama care se va ţine între 23 şi 28 ianuarie 2019. Şi în acea circumstanţă, Papa Francisc va merge într-o închisoare, dar pentru minori. Se presupune, deci, că Papa va fi operat între Crăciun şi Anul nou, dar încă nu este nimic oficial, titrează Il Giornale.

Cataracta este o opacifiere a cristalinului şi este o afecţiune obişnuită la oamenii cu o vârstă înaintată. Intervenţia chirugicală pentru corectarea cataractei este considerată una de rutină şi are o rată foarte mare de succes. Papa nu a fost spitalizat niciodată după alegerea ca lider romano-catolic în 2013.