Focar de coronavirus la un Centru de reabilitare neuropsihiatrică din Alba, unde sunt peste 120 de cazuri de infectare

Un nou focar a apărut în Alba, la un centru de reabilitare neuropsihiatrică. Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a declarat la Digi 24 că au fost testate 179 de asistați și 171 de membri ai personalului.

Dintre acești, au fost găsiți pozitivi 103 asistați și 18 angajați.

„Dintre cei asistaţi avem 103 cazuri pozitive şi dintre personal avem 18 cazuri pozitive. Totodată, în paralel cu ancheta epidemiologicvă pe care colegii o realizează, am dispus şi efectuarea unei anchete a inspectorilor sanitari din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică pentru a vedea care sunt cauzele care au dus la această nenorocire, aş spune, pentru că nu este normal ca după 7 luni de muncă să avem un astfel de focar, de o asemenea magnitudine”, a afirmat Sinea.

Acesta a mai precizat că dintre persoanele confirmate două sunt internate iar restul bolnavilor sunt monitorizați medical. Din păcate s-au înregistrat două decese în rândul beneficiarilor.

Directorul DSP Alba a mai spus că vor fi verificate respectarea procedurilor de lucru în centru și folosirea materialelor de protecție.

Focar de COVID-19 la Secţia de radiologie a Spitalul Municipal Ploieşti. Un singur asistent asigură activitatea secţiei

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSP) Prahova a identificat un nou focar de coronavirus la Spitalul Municipal Schuller din Ploiești.

Aici, opti dintre cei nouă angajați ai Secției de radiologie au fost testați pozitiv pentru coronavirus, context în care activitatea întregii secții este asigurată de un singur asistent medical.

„DSP Prahova a identificat un nou focar într-o unitate medicală din judeţ. Opt dintre cele nouă cadre medicale ale secţiei de Radiologie a Spitalului Municipal Schuller din Ploieşti au fost confirmate cu noul coronavirus. Acestea au fost izolate, iar activitatea este asigurată, momentan, de un singur asistent care nu este contactul niciunuia dintre cei confirmaţi. A fost efectuată dezinfecţia spaţiilor, conform normelor sanitare”, a transmis, sâmbătă, Prefectura Prahova.

Situația nu este singulară. Secția de oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești a fost închisă, iar pacienţii externaţi după ce trei medici au fost infectaţi cu SARS-CoV-2.

De asemenea, la Spitalul Orăşenesc Urlaţi, un medic şi patru asistente medicale au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus, în aceste condiţii, autorităţile au sistat activitatea Camerei de gardă şi a Secţiei de Medicină internă, iar toţi pacienţii internaţi la secţia de interne au fost externaţi, informează autorităţile judeţene.