Potrivit Reuters, în prima jumătate a acestui anm vânzările de jucării Lego au crescut cu 14%, în condiţiile în care familiile izolate la domiciliu în perioada carantinei au petrecut mai mult timp jucându-se, a anunţat miercuri producătorul danez de jucării, informează agerpres.

Totodată, vânzările către consumatori au crescut cu 14% în primul semestru, veniturile companiei s-au majorat cu doar 7%, până la 15,7 miliarde coroane daneze (2,5 miliarde dolari). Diferenţa dintre veniturile companiei şi vânzările către consumatori se datorează faptului că retailerii şi-au folosit stocurile existente pentru a face faţă cererii, în timp ce Lego a fost obligat să oprească, temporar, uzinele din Mexic şi India.

Vânzările online a explodat

În contextul în care restricțiile impuse de autorități au dus la închiderea tuturor celor 616 magazine Lego din întreaga lume , compania a putut să compenseze prin creşterea vânzărilor online, astfel că profitul operaţional a crescut cu 11%, până la 3,9 miliarde coroane. Lego a precizat că în prezent aproape toate magazinele sale sunt deschise.

După ce anul trecut şi-a majorat investiţiile în e-commerce şi site-ul online, Lego a informat că numărul de vizitatori s-a dublat ajungând la 100 de milioane în primele şase luni din 2020.

„Am înregistrat evoluţii foarte pozitive în timpul carantinei când familiile au început să se joace împreună cu seturile Lego”, a declarat directorul general Niels Christiansen. „Am văzut cum această tendinţă a continuat chiar dacă oamenii au început să revină la muncă şi la şcoală. Aşa că nu este vorba doar de ceea ce s-a întâmplat în cele două luni când toată lumea a stat în casă”, a apreciat Christiansen.

Lego este cunoscut pentru „cărămizile” sale de plastic colorate și concurează cu Mattel, producătorul păpuşilor Barbie, şi Hasbro.

Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei pe care a început să le creeze la sfârşitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze ‘leg godt’ (‘joacă bine’), fără să ştie că în limba latină ‘lego’ înseamnă ‘eu îmbin’.

Lego Group este prezent în peste 130 de ţări. Filiala din România a grupului a fost înfiinţată în anul 2011, dar şi-a început oficial activitatea la 1 ianuarie 2012. Lego deţine o cotă de 30% pe piaţa de jucării din România