Pakistanul adoptă măsuri extreme pentru a-i forța pe oameni să se vaccineze. Dacă funcționarii publici au fost în primă instanță cei vizați, acum întreaga populație poate suferi consecințe.

Țara tocmai a trecut prin trei săptămâni de restricții, pe fondul valului trei al pandemiei de Covid-19.

Pakistanul adoptă măsuri extreme. Oamenii, loviți unde îi doare cel mai tare

O provincie din Pakistan a spus vineri că va bloca telefoanele mobile ale persoanelor care refuză să se vaccineze anti-Covid, în cea mai nouă mișcare de a sancționa pe cei nevaccinați.

Noua veste vine după ce provincia Sindh a declarat că funcționarii publici care refuză să fie vaccinați nu vor fi plătiți începând din iulie.

Al treilea val de infectări pare să își încetinească ritmul în Pakistan după trei săptămâni de restricții, iar în Punjab – provincia cu populația cea mai mare din țară – cererea de vaccinuri a început să scadă.

”La început, aceasta a fost doar o propunere, dar oamenii au ezitat foarte mult să se vaccineze, astfel încât decizia a fost luată „, a declarat Hammad Raza, purtător de cuvânt al departamentului de sănătate din Punjab, potrivit Yahoo News.

China furnizează majoritatea vaccinurilor

El a spus că agenția de telecomunicații de stat va decide cum să pună în aplicare măsura.

Ritmul de vaccinare la nivel național a crescut în ultimele săptămâni, cu peste 200.000 de doze administrate în cele mai multe zile, dar e doar o fracțiune comparativ cu populația de 220 de milioane.

Au fost administrate aproape 10,5 milioane de doze, China furnizând majoritatea vaccinurilor.

Datele naționale arată, de asemenea, că aproximativ 300.000 dintre cei care au primit prima doză de vaccin anti-Covid nu au revenit pentru a doua doză.

Trebuie precizat că pandemia de coronavirus a făcut în Pakistan, până în data de 11 iunie 2021, peste 21.000 de victime, dintr-un număr total de peste 930.000 de cazuri.

În același timp, peste 870.000 de oameni s-au vindecat, după ce au fost infectați cu virusul Covid-19.

Sursă foto: Dreamstime.