George Padure a parasit tara, in favoarea Belgiei, unde a infiintat prima firma: Gepa, un nume ce a devenit familiar in Romania dupa 1989. Aici a ales sa triumfe atat in afaceri, cat si in administratia publica. A fost primarul sectorului 1 al Capitalei. Acum nu mai ocupa nici o functie publica. Firmele sale au resimtit puternic criza economica din 1997. A apelat la banii comunitatii, iar rezultatul a fost un esec. Firmele lui Padure au activat in comert. De la comertul cu produse electronice a decis acum sa se ocupe cu distributia articolelor de mobilier decorativ. Desi a pierdut mult teren in afaceri, ramane optimist: „Asta este ce fac acum si vreau sa creez capital pentru mine si pentru ceilalti actionari din firma”.

Pana sa ajunga in lumea afacerilor si a administratiei publice, George Padure a fost mai intai picolo, apoi ospatar, barman si sef de unitate. La 26 de ani, George Padure se hotaraste sa puna punct traiului din Romania si pleaca in Belgia. In 1987 isi infiinteaza, acolo, propria afacere – Gepa – care avea ca obiect de activitate comertul cu produse electronice. „Dupa primul an, Gepa devine compania nr. 13.476 in topul companiilor din Belgia”, spune George Padure. Omul de afaceri roman isi reaminteste cum lucra in vremea aceea, cand nu avea nici un angajat: „Pana la ora 17,00 eram patron. Dupa aceea, pana la ora 10 seara deveneam secretara. Imi faceam singur toate hartiile care trebuiau depuse la banca a doua zi”.
Dupa 1989, in timpul unei vizite in Romania, un prieten il convinge sa deschida si in Bucuresti „un magazinel cu 8-10 televizoare si 10 – 15 casetofoane”. Acest plan a esuat, dar in august 1990 infiinteaza, impreuna cu mama sa, firma Gepa Electro Center SRL, la Constanta. In octombrie 1990, isi muta sediul firmei in Bucuresti, intr-un spatiu inchiriat de la ICL Tehnometal, pe Calea Dorobantilor, nr. 111. Primii ani de dupa 1989 au fost anii vanzarilor de produse electronice. Cererea mare de televizoare l-a incurajat pe omul de afaceri sa-si extinda spatiul de comercializare. In 1992, George Padure intra in asociere cu SC Meteor SA si Primaria Capitalei. In urma acestui contract, magazinul Gepa isi mareste suprafata de la nr. 111 din Calea Dorobantilor pana la nr. 117, spatiu pus la dispozitie de firma Meteor. Dupa patru luni mama sa iese din afacere, iar fostul primar al sectorului 1 devine asociat unic, director general, presedinte si administrator al firmei Gepa Electro Center. In 1996, George Padure il coopteaza in afacere pe spaniolul Juan Berruezo, domiciliat in Belgia, care preia 32,8% din actiunile Gepa.
In acelasi an, omul de afaceri intra in cursa pentru Primaria sectorului 1, functie pe care a si castigat-o. Triumful in cursa electorala nu s-a transferat si in afaceri. „Criza a inceput in 1997 la Gepa. Produsele de lux au fost primele la care au renuntat romanii. In aceasta situatie nu trebuie sa-ti fie rusine sa-ti reduci activitatea”, spune Padure. A inceput prin a-si restrange spatiile comerciale. Si-a construit un plan pentru a incerca sa-si salveze firma. Campania „Un pic mai bine pentru dumneavoastra”, lansata in octombrie 1997, viza atragerea de resurse de la populatie. Intentiile declarate atunci de Padure erau de a crea o retea de magazine Gepa in toata tara. Suma pe care miza sa o stranga se ridica la 50 miliarde lei. Insa la finele subscriptiei, martie 1998, s-au adunat doar 4,4 miliarde lei de la 7.503 persoane. George Padure explica insuccesul de la acea vreme: „Momentul ales nu a fost prielnic. Criza puternica din Romania, din acea vreme, a facut ca oamenii sa subscrie sub nivelul asteptat de mine”. Imediat in presa s-a scris ca initiativa lui Padure a fost o teapa. In realitate, cu banii stransi de la populatie, nu a putut fi deschis decat un magazin in Bucuresti. Insa subscrierea i-a diminuat aportul omului de afaceri in propria firma, ajungand, in final, sa detina doar 17% din actiunile Gepa SA. Actiunile Gepa SA se vand si se cumpara pe piata Rasdaq, de circa doi ani. Recent, tranzactionarea lor a fost suspendata, pe o perioada de sapte zile, ca urmare a unor modificari in statul de functionare a firmei Gepa SA.
In vara anului 2000, toate cele patru Gepa – Immo, Center, Electronics si SA, cu peste 30 de angajati nu-i erau totusi de ajuns. A infiintat inca o societate, Romtrade Special SA, „croita” pe export, in care Padure avea doar 33%. Si nu orice fel de export. Armamentul era obiectul vizat de George Padure. La un an si trei luni de cand a intrat in aceasta afacere, fostul primar al sectorului 1 declara: „Nu am reusit sa vand un glont. Perimarea produselor, nepriceperea si rigiditatea celor implicati in aceste operatiuni m-au facut sa ma retrag din afacere”.
Padure spune ca in afaceri iti trebuie seriozitate, consecventa, pricepere si flexibilitate. Dupa toate aceste esecuri, omul de afaceri spera acum foarte mult in noul sau business, distributia de articole de mobilier decorativ din metal si sticla prin Gepa Decor. „Asta este ce fac acum, vreau sa creez capital pentru mine si colegii mei actionari, facand, pe cat posibil, mai multi clienti multumiti de produsele pe care le-au cumparat.”    

Grupul de firme Gepa
Cifra de afaceri in anul 2000 – 20 miliarde lei
Numar angajati – 30
Investitii efectuate in perioada 1990-1993 – 3 milioane dolari, iar in anul 1997 a mai bagat in societate 250.000 dolari.
George Padure detine 100% din actiuni la societatile Gepa Immo, Gepa Center si Gepa Electronics, iar la Gepa SA are doar 17%. Anul trecut a mai infiintat o firma, Romtrade Special SA, la care detinea 33% din pachetul de actiuni, care se ocupa cu exportul de armament. Dupa un an si trei luni, a iesit din aceasta afacere.