Sesiunea online realizată miercuri de ANAF pe pagina sa oficială de Facebook arată că, de fapt, bonificaţiile pentru plata integrală, până la 15 decembrie, a taxelor, impozitelor şi contribuţiilor vor fi acordate anul viitor, până la data de 31 august 2019, scrie Adevărul.

Potrivit comentariilor de pe pagina de Facebook a ANAF, un contribuabil a spus că a plătit cash, în termen, suma cu reducerea de 10% (bonificaţia acordată pentru plata integrală), dar în Spaţiul Virtual figurează cu o datorie egală cu bonificaţia care i-ar fi trebuit acordată.    

„Am plătit în 20 noiembrie pentru a beneficia de bonificaţie. La Finanţe mi-au spus că ei pot calcula doar manual bonificaţia de 10%. Am plătit suma cu 10% reducere cu chitanţa la ANAF. Ulterior atât pe ghişeul.ro cât şi la sediul ANAF îmi apare o datorie egală cu suma bonificată. I-am întrebat ce e cu această sumă, şi au ridicat din umeri. Dacă acum se ştie că de fapt e acestă bonificaţie, oare peste 3 ani când mă voi trezi cu o regularizare îşi vor aduce aminte că eu am plătit înainte de 15 decembrie cu 10% reducere şi că datoria de fapt e bonificaţia acordată?”, a menţionat contribuabilul.  

„Organul fiscal va efectua o analiză a documentelor şi întocmeşte un referat prin care aprobă această facilitate pentru persoanele fizice care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege.    După scăderea din evidenţa fiscală a valorii bonificaţiei, organul fiscal central competent înştiinţează persoana fizică cu privire la acordarea bonificaţiei până la data de 31 august 2019”, este răspunsul Fiscului.