Pentru Fastius, verdele de pe echipamentul curierilor săi înseamnă mult mai mult decât culoarea dominantă a brandului. E şi o responsabilitate faţă de mediul în care îşi desfăşoară activitatea clienţii săi.

„Bicicleta e în 90% dintre cazuri mai rapidă decât automobilul într-un oraş atât de aglomerat precum Bucureştiul. Şi e cu 100% mai atentă cu mediul înconjurător. De aceea, încă de la înfiinţare, Fastius Curier a pus un accent deosebit pe folosirea curierilor pe bicicletă pentru a asigura livrări prompte şi sigure în toată Capitala”, continuă Ciprian Pulpă.

Curieratul pe bicicletă oferă nenumărate avantaje. Elimină complet atât poluarea, cât şi costurile generate de către folosirea maşinilor. Permite livrări incredibil de rapide, mai ales în Bucureşti, unde parcurgerea a 15 kilometri în mai puţin de 30 de minute i se pare destinatarului un adevărat miracol. În plus, curieratul pe bicicletă contribuie şi la sănătatea celor care-l practică, fiind unul dintre cele mai complete exerciţii fizice.

Cu cine s-ar putea antrena Lance Armstrong

Alexandru Dinu, cel mai experimentat velo-curier Fastius, pedalează în fiecare zi cel puţin 60 de kilometri. Asta înseamnă că, într-o lună, Alex parcurge cam jumătate din Turul Franţei. Şi probabil scoate un timp foarte bun, întrucât până acum nu a întârziat vreodată cu o livrare.

„Adversarii mei sunt maşinile parcate aiurea, pietonii mergând cu capul în nori pe pistele de biciclişti şi câinii vagabonzi care parcă stăpânesc oraşul. Însă de şase ani de când lucrez pentru Fastius Curier, am învăţat să merg mai departe de fiecare dată”, spune Alexandru Dinu.

De când este curier pe bicicletă, Alexandru s-a confruntat cu o mulţime de situaţii inedite, care i-au testat la maxim răbdarea, intuiţia şi nervii de fier. O doamnă care opreşte brusc maşina în mijlocul intersecţiei pentru a-şi termina de savurat îngheţata, un şofer care aruncă pe geamul SUV-ului o sticlă care se face cioburi chiar în faţa bicicletei. Dar şi… „Trebuia să livrez nişte reviste. Sun la poarta vilei, nu-mi răspunde nimeni. Dau să intru, însă în curte patrula o namilă de dulău deloc prietenos, care se repede la mine… Nu am ştiut cum să pedalez mai repede de acolo”, mărturişeşte Alexandru.

Folosindu-şi zi de zi bicicleta, Alexandru, asemenea altor curieri Fastius, contribuie la scăderea poluării în Bucureşti. „Dacă mâine dimineaţă un singur om se va sui pe bicicletă în loc să-şi ia maşina, atunci noi toţi ceilalţi vom respira un aer mai curat”, încheie Alexandru Dinu.

Mai multă promptitudine, mai puţin CO2

În Bucureştiul de azi, Fastius Curier trebuie să răspundă unei duble provocări: livrări mereu mai rapide, dar care să cauzeze mai puţină poluare. „Noi credem că am găsit soluţia perfectă pentru a fi şi ecologici, şi eficienţi. Nu maşini, nu scutere, ci biciclişti! Astfel, consumul de combustibil fosil e zero, emisiile de dioxid de carbon sunt zero, iar singurul efect al deplasării curierilor Fastius pe biciclete este satisfacţia clienţilor”, mai spune Ciprian Pulpă, Executive Manager la Fastius Curier, înainte de a se urca pe bicicleta care-l va duce acasă.

Folosind bicicletele, Fastius Curier nu numai că oferă un serviciu de curierat mai rapid şi mai accesibil, a cărui punctualitate nu depinde de condiţiile de trafic din Bucureşti, dar contribuie şi la promovarea unui oraş cu un aer mai curat pentru fiecare dintre locuitorii săi.

De la curierat pe bicicletă, la călătorii pe bicicletă

Fastius Curier se implică tot mai mult în mediul online, pe lângă promovarea clasică a serviciilor, promovând principiile sale și pe internet. În colaborare cu portalul web de turism www.TravelBank.ro, Fastius Curier promovează mersul cu bicicleta, inclusiv în timpul liber și chiar în călătorii, când bicicleta se poate lua măcar "la pachet", pentru a facilita mișcarea și a reduce pe cât posibil provocarea de poluare. Pe forumul TravelBank.ro, la adresa www.travelbank.ro/forum Fastius Curier s-a implicat într-un concurs de comentarii pe teme turistice, oferind premiul – o bicicletă Neuzer Nelson. Tot pe TravelBank.ro, Fastius Curier are profil în comunitatea celor pasionați de călătorii, facilitând astfel comunicarea sa online.