TenAirways, care a lansat marți noul brand Fly România, deținută de Ovidiu Tender, va începe să opereze zboruri internaționale din 15 mai, spre Italia, Germania şi Turcia, precum și curse interne între Bucureşti și Tulcea, de trei ori pe săptămână, şi între Bucureşti și Timişoara, în fiecare zi.

”Acum şase ani, am decis să investesc în aviaţie. Am cumpărat atunci o companie şi, timp de cinci ani, am avut neşansa să nu am parte de cel mai bun management. De un an şi ceva, Cătălin Buţu a preluat coonducerea companiei. Astăzi suntem în postura de a demara zboruri regionale prin Fly România, care după părerea mea sună bine”, a declarat Ovidiu Tender.

La rândul lui, Cătălin Buţu a spus că, pentru început, vor fi lansate mai multe rute care vor acoperi atât destinații clasice, cu o cerere bine determinată, precum București-Timișoara, cât și destinații sezoniere sau inedite cum este București-Antalya, operațională din iunie. Acesta a estimat, în primul an de activitate, 100.000 de pasageri, dintre care 30.000 pe cursele interne.

Un singur zbor pe ruta Bucureşti-Tulcea costă 50 de euro, în timp ce pe ruta Bucureşti-Timişoara este de 70 de euro. De asemenea, pentru cursele internaționale, prețul începe de la 30 de euro pe zbor. În acest preț este inclus transportul unui bagaj de cabină de 7 kg şi a unui bagaj de cală de maxim 20 kg, precum şi servicii de catering la bord.

Pe rute internaţionale compania va efectua zboruri regulate pe Bucureşti-Frankfurt, Bucureşti-Verona, Bucureşti-Genova, dar şi pe Tulcea-Bergamo, Tulcea-Frankfurt şi pe Timişoara-Verona. Zborurile vor fi operate cu avioane de tip MD-82 şi MD-83, cu o capacitate de 170 de pasageri.