Wizz Air va opera la Suceava doar 50 % din zboruri

Operatorul low-cost Wizz Air închide baza de operare de la Suceava, începând cu 28 octombrie 2023. Compania va continua să opereze în continuare zboruri pe cinci rute actuale din Suceava. Rămân destinațiile către Londra Luton, Roma, Milano Malpensa, Dortmund şi Memmingen. Spre Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais şi Bologna vor fi mutate la baza din Iaşi.

„Wizz Air a anunţat astăzi planurile de ajustare a reţelei şi de optimizare a activităţii din România. Pentru a creşte fiabilitatea operaţională pentru clienţii locali. Mai exact, compania aeriană îşi ajustează reţeaua din Suceava. Și se va concentra pe zborurile ce vor fi operate în continuare. Pentru a optimiza mai bine timpul de zbor şi a minimiza perturbările şi anulările pentru clienţii din România”, a anunţat compania.

Zborurile care vor fi mutate la Iaşi vor creşte capacitatea bazei odată cu adăugarea unei a cincea aeronave în această iarnă.

Compania le oferă angajaților alte oportunități de lucru

Wizz Air va anunţa în următoarele săptămâni şi noi servicii pentru reţeaua din România. În plus, operatorul a anunțat și ce se va întâmpla cu personalul său de la aeroportul din Suceava.

”Tuturor angajaţilor afectaţi de la baza din Suceava li se vor oferi oportunităţi de lucru în altă parte în reţeaua Wizz Air. Wizz Air îşi menţine angajamentul de a creşte pe termen lung pe piaţa românească, creând sute de locuri de muncă suplimentare atât în cadrul companiei, cât şi în industriile asociate, stimulând creşterea rapidă a sectoarelor turismului şi ospitalităţii din România”, precizează compania.

Compania aeriană operează peste 5.000 de zboruri pe lună către 24 de ţări. Acestea sunt de la şase baze din România: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Craiova şi Sibiu. Primul zbor Wizz Air a decolat de la Suceava pe 3 august 2016. De atunci, compania a transportat peste 2 milioane de pasageri pe rutele sale low-cost spre şi dinspre Suceava. Wizz Air va continua să fie cea mai mare companie aeriană care operează spre Suceava.

Clienţii care au rezervat direct prin site-ul companiei sau prin aplicaţia pentru mobil a companiei şi care sunt afectaţi de schimbări vor fi notificaţi prin e-mail şi pot opta pentru reprogramarea gratuită, pentru o rambursare de 120% din tariful iniţial sub formă de credit de companie sau rambursarea a 100% din banii achitaţi.

„Ca urmare a planurilor de optimizare a pieţei din România, menite să sporească fiabilitatea operaţională pentru clienţii noştri locali, operaţiunile noastre din Suceava au devenit nesustenabile.

Cu toate acestea, ne menţinem angajamentul de a sprijini creşterea continuă în România. Wizz Air nu va părăsi Suceava şi va continua să opereze peste 50% din capacitatea sa anterioară de la Suceava pentru a sprijini în continuare conectivitatea, asociată cu preţuri scăzute şi o experienţă de înaltă calitate.

Principalele noastre obiective sunt de a contacta cu promptitudine toţi clienţii afectaţi, oferindu-le îndrumare precisă cu privire la opţiunile disponibile, şi de a ne extinde sprijinul pentru echipajul nostru de la Suceava.

Wizz Air persistă în a oferi tarife competitive de pe mai multe aeroporturi din România, inclusiv Iaşi, Cluj, Sibiu, Bucureşti, Timişoara şi Craiova”, spune Diarmuid Ó Conghaile, directorul general al Wizz Air Malta.