Creșterea este și mai spectaculoasă dacă o raportăm la anul 2015, când a transportat puțin peste 2 milioane de pasageri. Blue își dezvoltă constant portofoliul de rute și flota de aeronave. „Am reușit să avem un record și la numărul de rute, cu 104 rute operate regulat, și peste 700 de curse charter. Pasagerii noștri au primit foarte bine cele 33 de noi rute inaugurate în 2017. Și, chiar la finalul anului trecut, în timp ce românii se pregăteau de Revelion, echipa Blue Air a întâmpinat cu entuziam o nouă aeronavă Boeing 737-800”, a declarat directorul general Blue Air, Gheorghe Răcaru.

Creșterea numărului de pasageri cu 70% se datorează faptului că, în 2017, Blue Air a continuat să se extindă. Pe de o parte, cea mai mare companie aeriană românească a crescut numărul de rute interne, frecvența acestora, dar și legăturile directe între litoral cu o parte dintre orașele mari din România.

Anul trecut a fost lansată și baza de la Constanța, care a operat zboruri 506 zboruri, către Roma (Fiumicino), Bruxelles, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Paris Beauvais și Timișoara. Blue Air a crescut și numărul de rute externe. A fost inaugurată și o bază nouă, în Italia, la Alghero (cea de-a noua bază din portofoliul companiei).  O reușită a Blue Air în 2017, de care pasagerii încă nu au început să se bucure, este legată de comanda celor 12 avioane Boeing 737 MAX 8. Blue Air va deveni, astfel, primul operator de Boeing 737 MAX din România. Noile aeronave se vor alătura flotei începând cu vara anului 2019 și vor aduce un aport considerabil la creșterea performanțelor operaționale, cât și la protecția mediului. “Dacă în anul 2017 ne-am concentrat pe investiție puternică în flotă, în 2018 ne vom axa pe consolidarea companiei pe plan intern și extern”, a  concluzionat directorul general al Blue Air.

Blue Air și-a început activitatea pe 13 decembrie 2004, în prezent operând peste 100 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia și Spania. Compania are nouă baze operaționale, în București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Larnaca, Liverpool, Torino și Alghero.