Problema poluării în Capitală trezește din nou reacții de revoltă în rândul bucureștenilor. Rețelele de socializare au fost inundate în noaptea de duminică spre luni de mesaje în care se arată că aerul este pur și simplu irespirabil.

Asta în condiții de trafic practic inexistent. Și cu toate acestea, un miros greu de ars s-a putut simți în partea de Nord a Capitalei, încă de duminică seara și pe tot parcursul nopții.

Între cei care au protestat pe Facebook în legătură cu otrava din aerul respirat de bucureșteni s-a aflat și Elena Vijulie Tănase, jurnalist Digi24, care a postat luni de dimineață un mesaj extrem de îngrijorător:

”Nu a fost niciodată așa”

”Otravă în aer. La 4.30- 05.00 dimineața nu e trafic, dar în zona Ion Mihalache nu se poate respira. Când se trezesc și autoritățile, aș vrea o explicație. Dar zic să renunțați la bancul cu ceața, vântul, curenții de aer. Sunt bucureștencă. Nu a fost niciodată așa. Niciodată. Nu suntem idioți. Ați importat gunoi și îl ardeți odată cu plămânii noștri? Și ai voștri?”, a scris jurnalista pe un ton de revoltă.

Elena Vijulie a publicat și o imagine de pe telefonul propriu, pentru a întări cele spuse:

Conform uzanțelor, indexul afișat de aplicația de pe telefon – CAQI înseamnă Common Air Quality Index și este unitatea de măsură a calității aerului. Potrivit standardelor, 120 caqi este o valoare care indică o poluare extremă.

”Nenorocirea asta trebuie oprită”

Un urmăritor i-a răspuns jurnalistei pe Facebook că ”am înțeles că a luat foc ceva în zona gării azi-noapte”, însă Elena Vijulie-Tănase a replicat imediat:

”În zona Gării ia foc ceva suspect de frecvent. Dar nu e de la Gara. Aseară am avut de făcut un drum spre Chitila. Aerul realmente te înneca. Nenorocirea asta trebuie oprită”.

Și președintele PNL București, ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, a postat în cursul nopții de duminică un mesaj similar:

”Nu se poate respira”

”Chiar atât de mult ne urăște G. Firea că vrea să ne omoare? La această oră în București este fum peste tot în zona de nord. Miroase îngrozitor ca și când s-ar fi dat foc la deșeuri (cel mai probabil cauciuc). Pur și simplu nu se poate respira.

București lăsat complet de izbeliște. Consecințele se văd asupra sănătății noastre.

G. Firea e nepăsătoare; locuiește în afara Bucureștiului. Cum ar putea ea să țină la bucureșteni, zi și noapte? Nu ține”, a acuzat reprezentanta PNL.