OTP Bank România informează că a modificat încadrarea creditelor de nevoi personale garantate cu ipotecă, incluzându-le în categoria creditelor ipotecare, așa cum sunt definite de Ordonanța de Urgență nr. 37/2020 și interpretate de Ministerul Finanțelor Publice.

Reclasificarea vine în contextul în care, în urmă cu aproximativ două săptămâni, reprezentanții băncii solicitau într-o adresă către Ministerul Finanțelor Publice și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri clarificări cu privire la definiția dată de Ordonanța de Urgență nr. 37/2020 creditului ipotecar și respectiv încadrarea în cuprinsul acesteia a creditelor de nevoi personale garantate cu ipotecă.

Imediat după răspunsul Ministerului Finanțelor Publice, modificarea a fost efectuată automat în sistemul băncii, iar procesul de informare a clienților este în curs de desfășurare, ei primind o notificare cu modificările operate, inclusiv noul grafic de rambursare.

OTP Bank amintește, totodată, că încadrarea inițială nu a afectat în niciun fel clienții întrucât calculul privind plata dobânzilor amânate produce efecte doar în momentul expirării termenului de suspendare a plății ratelor și nu presupune niciun demers din partea acestora.