218-53743-oskar3.jpgRuxandra Jurcuţ, pentru că este prima câştigătoa­re a bursei naţionale „UNESCO L’Oréal Pentru femeile din ştiinţă“. Programul, lansat oficial în România la sfârşitul anului trecut, recunoaşte şi încurajează activitatea tinerelor cercetătoare din ţara ­noastră. Medic cardiolog şi asistent universitar în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“, Ruxandra Jurcuţ (35 de ani) va primi o bursă în valoare de 42.000 de lei. Proiectul vizează realizarea primului studiu populaţional din România de screening genetic al factorilor ­trombofilici la pacienţii tineri care suferă un infarct miocardic acut sau alte evenimente trombotice. Rezultatele studiului vor permite un management coerent al acestei categorii de populaţie specială.

218-53744-oskar2.jpgMuşat&Asociaţii, pentru că este singura casă de avocatură din România inclusă în topul Euro 100 Survey 2010, realizat de publicaţia juridică internaţională Chambers & Partners pe baza comentariilor primite din partea celor mai importante 100 de companii europene după capitalizarea bursieră (FTSE Eurotop 100). Recomandările au venit din partea a doi dintre jucătorii internaţionali din portofoliul firmei, Inditex, care a evidenţiat expertiza firmei în corporate şi real estate, şi Novo Nordisk, care a recomandat serviciile avocaţiale în concurenţă, corporate, dreptul muncii şi fuziuni şi achiziţii.

218-53745-oskar1.jpgContinental, pentru că va investi 50 de milioane de euro în fabrica de anvelope de la Timişoara pentru construcţia unei unităţi, de procesare a amestecului primar . Grupul german a primit din partea autorităţilor avizul de construcţie a secţiei, lucrările urmând să înceapă în luna iulie. Programul de extindere va duce la îmbunătăţirea fluxului tehnologic şi va asigura autonomia completă a fabricii. Totodată, vor fi create un număr de 200 de locuri de muncă. Divizia de anvelope pentru autoturisme şi autoutilitare a Continental, Passenger and Light Truck Tires Division, a investit până la finele lui 2009 peste 170 de milioane de euro în dezvoltarea unităţii de producţie din Timişoara.