190-44307-oskar3.jpgiQuest, pentru că a primit de la Google trofe­ul categoriei „Apli­­caţii­ pentru turism“ şi o recompensă de 100.000 de dolari. Competiţia anuală Android Developer Challenge este la a doua ediţie şi are ca scop încurajarea dezvoltatorilor software de a crea aplicaţii pentru sistemul de operare Android al Google, funcţional pe dispozitivele mobile de ultimă generaţie. În etapa finală s-au calificat 200 de aplicaţii, câte 20 în fiecare din cele zece categorii. Printr-o echipă de peste 260 de specialişti, firma româno-germană iQuest oferă soluţii şi servicii pentru companii din Germania, Marea Britanie, România, Elveţia, Franţa şi Suedia.

190-44308-oskar2.jpgTakata Petri, pentru că, în ultimele şase luni, a angajat 1.000 de persoane în fabri­cile din Arad şi Sibiu. Producătorul de componente auto a reînceput angajările pentru că a mutat în România o fabrică din Polonia, dar şi pentru noile comenzi ale clienţilor din Europa care au renunţat la furnizori din Asia şi SUA. Astfel, compania a trecut de pragul de 6.000 de angajaţi, devenind unul dintre cei mai mari angajatori din industria auto, alături de Automobile Dacia, Draxlmaier sau Continental. În România, Takata Petri este unul dintre primii producători din industria constructoare de maşini, după Continental, Michelin şi Ina Schaeffler. Afacerile grupului au atins, în 2008, 269 milioane de euro.

190-44309-oskar1.jpgE.ON România, pentru că a anunţat că va investi, în 2010, 60 de milioane de euro, valoare similară cu cea din 2009. Compania de distribuţie şi furnizare de electricitate şi gaze naturale nu va acorda dividende, pentru că nu a atins rata de rentabilitate aşteptată de acţionari. „Vom continua să investim aici în anii următori, dar avem nevoie de un mediu politic, economic şi de reglementare stabil“, a  spus directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak. El a adăugat că grupul german E.ON, acţionarul majoritar al companiei, va susţine investiţiile în România dacă rata de rentabilitate va fi cea aşteptată.