125-18919-oskar4.jpgAsociaţia Ovidiu Rom, pentru că va organiza pe 25 octombrie a patra ediţie a Halloween Charity Ball, eveniment dedicat strångerii de fonduri pentru continuarea programului „Fiecare copil în şcoală“. Acest bal de caritate, organizat anual, are ca obiectiv combaterea abandonului şcolar cauzat de sărăcie şi asigurarea accesului la educaţie pentru toţi copiii. La ediţia din 2007 s-au stråns 400.000 de euro pentru acest program.

125-18920-oskar3.jpgSodexho Romånia, pentru campania Servathon 2008, prin care firma va acorda sprijin locuitorilor din trei sate din Romånia: Bolda (jud. Satu Mare), Almăşel (jud. Hunedoara) şi Alma Vii (jud. Sibiu). Sodexho va asigura săptămånal aprovizionarea cu påine şi alimente de strictă necesitate, ulei, zahăr, făină, mălai, conserve etc., în lunile de iarnă.

125-18921-oskar2.jpgCosmote şi Asociaţia MaiMultVerde, pentru că au organizat o acţiune de ecologizare în pădurea Cernica, aflată la 14 kilometri de Capitală, în decursul căreia 40 de voluntari au adunat aproape 900 kg de deşeuri. Deşeurile au fost colectate selectiv şi trimise, ulterior, la centrele de reciclare. Iniţiativa a aparţinut angajaţilor Cosmote.

125-18922-oskar1.jpgNovo Nordisk, companie specializată în producţia de medicamente pentru tratarea diabetului, pentru că a organizat tabăra „Voci tinere – Convieţuirea cu diabetul“, pentru copiii afectaţi de această maladie. În perioada 31 august – 7 septembrie, zece copii dependenţi de insulină au plecat gratuit în zona Lacului Roşu. În tabără, copiii au învăţat să îşi verifice singuri glicemia şi să îşi injecteze insulina, cu ajutorul a doi medici diabetologi şi a trei asistente medicale. De asemenea, compania le-a pus copiilor la dispoziţie truse medicale de urgenţă şi aparate individuale de măsurare a glicemiei.