Orban va respecta o eventuală decizie de înlocuire a sa de la conducerea Camerei Deputaţilor

Președintele PNL a fost întrebat în cadrul unei conferinţă de presă susţinute la Botoşani, dacă din septembrie va mai fi preşedintele Camerei Deputaţilor, în cazul în care va pierde alegerile interne în faţa premierului Florin Cîţu.

„Orice decizie ulterioară Congresului va fi luată de către forurile statutare ale PNL. Eu sunt un om care respect bazele democraţiei – legitimitate, reprezentare, autoritate, iar în PNL sunt un om care respect Statutul şi deciziile organismelor statutare care iau decizii în acest sens”, a răspuns Ludovic Orban.

Amintim că acesta s-a întâlnit, sâmbătă, la Botoşani, cu conducerea filialei teritoriale a PNL, dar şi cu membrii formaţiunii politice pe care o conduce.

Ludovic Orban, despre trădarea Ralucăi Turcan

Anterior, Ludovic Orban a reacționat după ce ministrului Muncii, Raluca Turcan, a decis să-l susțină pe Florin Cîţu în competiţia pentru conducerea PNL.

Astfel, Orban a amintit despre etapele când a susţinut-o pe Raluca Turcan, punctând că „este dreptul oricărui membru al PNL să aibă o opţiune”.

„E un delegat la Congres. (…) Raluca Turcan a fost susţinută de mine pentru funcţia de prim vicepreşedinte la congresul din 2017, ulterior a fost sprijinită de mine ca lider de grup la Camera Deputaţilor, viceprimer în cabinetul pe care l-am condus şi am susţinut-o şi pentru funcţia de ministru al Muncii la constituirea Guvernului. Dacă are o opţiune, este dreptul oricărui membru al PNL să aibă o opţiune. Dar la congres vor veni 5.000 de delegaţi”, a afirmat preşedintele PNL, sâmbătă, la Botoşani.

Mai apoi, acesta a fost întrebat dacă regretă sprijinul pe care i l-a acordat Ralucăi Turcan de-a lungul timpului.

„Nu am obiceiul să regret. Am obiceiul să fac analize şi evident întotdeauna oamenii pot să îţi facă surprize. Important e să ştii ce trebuie să faci pe viitor”, a conchis Ludovic Orban.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu