Ludovic Orban, lovit de unde se aștepta mai puțin. Întotdeauna oamenii pot să îţi facă surprize

Ludovic Orban a amintit despre etapele când a susţinut-o pe Raluca Turcan, punctând că „este dreptul oricărui membru al PNL să aibă o opţiune”.

„E un delegat la Congres. (…) Raluca Turcan a fost susţinută de mine pentru funcţia de prim vicepreşedinte la congresul din 2017, ulterior a fost sprijinită de mine ca lider de grup la Camera Deputaţilor, viceprimer în cabinetul pe care l-am condus şi am susţinut-o şi pentru funcţia de ministru al Muncii la constituirea Guvernului. Dacă are o opţiune, este dreptul oricărui membru al PNL să aibă o opţiune. Dar la congres vor veni 5.000 de delegaţi”, a afirmat preşedintele PNL, sâmbătă, la Botoşani.

Regretă sprijinul pe care i l-a acordat Ralucăi Turcan de-a lungul timpului?

Mai apoi, acesta a fost întrebat dacă regretă sprijinul pe care i l-a acordat Ralucăi Turcan de-a lungul timpului.

„Nu am obiceiul să regret. Am obiceiul să fac analize şi evident întotdeauna oamenii pot să îţi facă surprize. Important e să ştii ce trebuie să faci pe viitor”, a conchis Ludovic Orban.

Ce promisiuni fac Orban și Cîțu liberalilor?

Actualul președinte al PNL, șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că este nevoie de un așa-zis PNDL – 3, respectiv de un Program Național de Dezvoltare Locală, prin care să fie finanțată infrastructura comunală.

Orban a spus că el este în legătură cu realitatea din teren şi de trei luni le spune colegilor liberali şi din coaliţie că trebuie pregătit acest program, care este o necesitate.

De cealaltă parte, Premierul Florin Cîțu, contra-candidatul său la șefia PNL, i-a cerut lui Orban să spună și de unde vor proveni banii pentru PNDL 3.

În schimb, Cîțu a spus că are și el un astfel de program și că va căuta finanțare. El a declarat, joi, într-o conferință de presă la sediul Consiliului Județean Timiș, că va demara un program de finanțare prin bugetul de stat pentru construirea de drumuri comunale.

„Vreau să fac un anunț. M-am uitat la ce s-a investit, la ce proiecte sunt în aceste surse de finanțare și nici în PNRR nici în fondurile europene nu putem avea drumuri comunale. Am cerut o analiză.

Avem o problemă pentru că acele localități unde nu s-a putut investi în drumuri comunale au rămas în urmă. Atunci când există infrastructură vin și celelalte investiții. Mă tot uit de ceva vreme.

Vă spun că vom demara un program de investiții special pentru aceste drumuri, din bugetul de stat, vor avea prioritate localitățile unde deja există canalizare și apă dar nu putem lăsa în urmă localitățile României. Structura acestui program o voi anunța în perioada următoare”, s-a angajat Premierul.

Sursă foto: Dreamstime