Percheziţiile procurorilor DNA la Primăria din Iaşi i-a oferit ocazia lui Maricel Popa, senator şi lider al PSD Iaşi, să critice din nou activitatea Partidului Naţional Liberal de la nivelul acestui municipiu.

“Este Ziua Eroilor României, iar despre Iași se discută doar la nivel de corupție și corupți liberali”, spune social-democratul, care vorbeşte despre “o adevărată încrengătură de tip mafiot organizată la nivelul PNL Iași”. “Singurul gest onorabil, în această abundență de dosare de corupție, este demisia din toate funcțiile”, cere Maricel Popa.

“Urmașii lui Brătianu de la Iași au devenit o rușine națională”

“Liberalii de la Iași pozează în mari apărători ai legii, dar dosarele de corupție care curg de la începutul acestui an scot în evidență o adevărată încrengătură de tip mafiot organizată la nivelul PNL Iași. Cei mai importanți șefi liberali din județ își ocupă timpul cu avocații și procurorii, cu dat declarații și participări la percheziții.

Nu este o activitate normală pentru demnitari aleși de cetățeni să aibă grijă de comunitate. Ei nu mai au timp de problemele ieșenilor și sunt ignorați total la nivel central, acolo unde șefii lor de partid decid cum împart fondurile publice. Singurul gest onorabil, în această abundență de dosare de corupție, este demisia din toate funcțiile pentru a lăsa justiția să își facă treaba, iar ieșenii să nu mai fie nevoiți să coboare ochii în pământ de rușine.

Nu este prima dată când solicit acest lucru și, dacă aș fi fost ascultat, probabil că Iașul nu ar fi avut de suferit așa cum se întâmplă din nou astăzi. Este Ziua Înălțării Domnului, o zi sfântă. Este Ziua Eroilor României, iar despre Iași se discută doar la nivel de corupție și corupți liberali. Toată lumea vorbește de o caracatiță care a împânzit total PNL Iași. Urmașii lui Brătianu de la Iași au devenit o rușine națională”, a declarat, joi, Maricel Popa.

Lista neagră a liberalilor de la Iaşi

Liderul PSD Iaşi a întocmit şi o listă neagră a liberalilor, potrivit stiripesurse.ro. El spune că actuali lideri ai PNL Iaşi, Costel Alexe şi Mihai Chirica, „continuă o listă neagră pe care se mai regăsesc fostul prefect Radu Prisăcaru, fostul ministru și deputat Relu Fenechiu, fostul președinte al Consiliului Județean Cristian Adomniței, fostul deputat Mihail Vlasov, ”animalul politic” de la Apele Române Petru Avram, Dragoș Mandache, șef în cadrul RAR, Cristian Maftei, cununat chiar de fostul lider PNL Crin Antonescu, deputatul Mugur Cozmanciuc, fostul ministru Tudor Chiuariu, fostul deputat și primar al municipiului Pașcani Grigore Crăciunescu și lista poate continua”.

“Probabil că PSD a fost, este și va fi de vină pentru tot. Este singura lor placă”

Maricel Popa a mai subliniat că oamenii s-au săturat de mesajul cu care defilează PNL şi anume că PSD ar fi vinovat pentru tot răul ce se petrece.

“Probabil că PSD a fost, este și va fi de vină pentru tot. Este singura lor placă, pe care o pun de fiecare dată când peneliștii sunt vizați de scandaluri de corupție, când Iașul este ocolit de investiții majore, când liderii PNL de la nivel național ocolesc Iașul. Este un mesaj de care ieșenii s-au cam săturat.

Este timpul ca liberalii să nu se mai țină cu dinții de scaune și să facă loc unor oameni care pot lucra liniștiți pentru Iași și pentru ieșeni. Trebuie să înțeleagă că nu au fost aleși să apară în poze și filmulețe, ci să dezvolte județul și să aducă investiții pentru toți ieșenii”, a mai declarat liderul PSD Iaşi.