Critici dure la nivelul Iaşiului, lansate de liderul organizaţiei locale a PSD la adresa primarului Mihai Chirica (PNL) şi a celor din USR PLUS.

“Partidul penalului Dan Barna a susţinut partidul penalului Mihai Chirica”

“Penalul Mihai Chirica” apelează la practici neortodoxe în Consiliul Local, care-l aduc tot mai aproape de “zona penală în care DIICOT l-a poziţionat deja”, în timp ce USR PLUS nu este un partid “pe care ieşenii să poată conta pe termen lung”, afirmă senatorul Maricel Popa, liderul PSD Iaşi.

“Partidul penalului Dan Barna a susţinut partidul penalului Mihai Chirica. Dacă tot a făcut apel la jurământ, de ce consilierul USR nu a votat de prima dată bugetul?

Se dovedeşte încă o dată, dacă mai era nevoie, că inculpatul primar al Iaşiului nu este decât un vorbitor al principiilor. Faptele sale, însă, lasă loc multor interpretări şi îl aduc mult mai aproape de zona penală în care DIICOT l-a poziţionat deja”, transmite Maricel Popa, citat de news.ro.

“Oportunismul de care a dat astăzi dovadă unul dintre consilieri, cel mai probabil se va repeta”

Cât despre USR PLUS, acesta este un partid neexperimentat şi imatur, consideră liderul PSD Iaşi.

“Oportunismul de care a dat astăzi dovadă unul dintre consilieri, cel mai probabil se va repeta şi cu alte ocazii. USR PLUS nu a arătat ca un partid pe care ieşenii să poată conta pe termen lung”, spune senatorul PSD.

Bugetul municipiului Iaşi a fost adoptat, miercuri, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, după ce un consilier USR PLUS, Cezar Baciu, a votat în favoarea proiectului, alături de consilierii PNL şi PMP, asigurându-se astfel majoritatea necesară.

Votul acestuia a fost decisiv pentru trecerea proiectului de buget local, PNL şi PMP având împreună doar 13 voturi, cu unul mai puţin decât reprezintă majoritatea simplă în consiliu. Baciu a precizat că decizia sa de a vota altfel decât a decis partidul este în conformitate cu jurământul pe care l-a depus în momentul validării sale în funcţia de consilier.

Consilierii PSD au părăsit sala în momentul votului.

Consilierul local al USR PLUS care a votat bugetul, dat afară din partid

Între timp, consilierul local Cezar Baciu a fost dat afară din partid, ceea ce înseamnă că-şi va pierde şi mandat.

“Birourile județene reunite ale USR și PLUS Iași au propus Biroului Național excluderea lui Cezar Baciu din partid.

Cezar Baciu este consilierul local prin votul căruia a trecut astăzi bugetul propus de Mihai Chirica, un buget construit cu ignorarea totală a propunerilor noastre.

Potrivit legii, după excluderea din partid, consilierul local își va pierde mandatul”, au transmit, miercuri, reprezentanţii USR PLUS din Iaşi.

Sursa foto: Dreamstime