Care sunt secretele din culisele guvernării PNL-PSD?

Totul a fost dezvăluit de către Silviu Predoiu, fost director adjunct al SIE (Serviciul de Informații Externe).

Silviu Predoiu: În PSD este un grup care conduce, nu domnul Ciolacu

Invitat la Antena 3, în cadrul emisiunii “Subiectiv”, fostul număr doi din cadrul SIE a explicat că, din informaţiile pe care le are el, preşedintele PSD nu are autoritatea supremă în partid. Puterea ar fi deţinută de un alt grup.

Totuşi, Predoiu spune că, pentru binele lui Marcel Ciolacu, speră că liderul PSD este măcar parte a acestui grup de social-democraţi.

“În PSD este un grup care conduce, nu domnul Ciolacu. Este un grup în jurul dumnealui. Eu așa văd.

Este un grup din care face parte și domnul Ciolacu, sper pentru dumnealui”, a explicat Silviu Predoiu, potrivit antena3.ro.

“Nu cred în temeinicia acestei coaliții. (…) Cîţu este ignorat de toţi”

Silviu Predoiu a mai comentat şi pe tema viitorului coaliţiei de guvernare şi, mai precis, ce risc reprezintă Florin Cîţu pentru această formulă.

“Eu nu cred în temeinicia acestei coaliții, mi-aș dori să cred. Nu am argumente să cred în ea.

Domnul Cîțu nu este un risc, deja poate fi ignorat. Am impresia că este ignorat de toți”, a fost verdictul tranşant al lui Silviu Predoiu.

“Cred că nu se simte obligat în niciun fel de un angajament al președintelui”

Întrebat de ce Florin Cîţu are de multe ori o altă opinie, diferită de discursul oficial de după şedinţele coaliţiei de guvernare, fostul director adjunct al SIE a declarat că Florin Cîţu nu pare să se simtă obligat de angajamentele făcute de preşedintele Iohannis, iar acest compromis cu PSD nu pare să-i fi picat prea bine:

“Domnul Cîțu este o persoană foarte neconvențională. E foarte greu de ținut în niște limite. Dumnealui își asumă foarte multe libertăți.

Cred că nu se simte obligat în niciun fel de un angajament al președintelui. Deocamdată a acceptat compromisul acesta. Sunt convins că nu i-a fost ușor.

Nu uitați că ultimele lui cuvinte la congresul din septembrie au fost angajamentul că niciodată cât dumnealui va fi președintele PNL nu se va face o cooperare cu PSD-ul”, a mai declarat, duminică, Silviu Predoiu în cadrul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu.