Analistul politic Ion Cristoiu consideră că Guvernul Orban va fi remaniat sau premierul își va da demisia pentru a face loc reprezentanților din USR sau PMP.

În ceea ce privește fostul guvern Dăncilă și faptul că ar fi avut două bugete paralele, Cristoiu consideră că acest lucru nu este posibil, relatează Mediafax.

„Nu, el a spus că era o contabilitate nu vizibilă propagandistic, ci prezentată în Parlament ceea ce este, practic, imposibil. Niciun funcționar de acolo, de fapt una din marile erori ale acestui guvern și probabil că se va corecta după alegeri, eu sunt sigur că el va fi remaniat, dacă nu chiar domnul Orban își va da demisia și guvernul va fi lărgit cu USR sau cu PMP sunt aproape sigur, adică își va da demisia, nu știu, s-ar putea ca tot el să preia…”, a spus Ion Cristoiu.

În opinia analistului, Ludovic Orban creează impresia de superficialitate pentru că îi place să vorbească mult și Guvernul nu are șanse să rămână în funcție.

„Guvernul a fost făcut pe picior, adică a fost făcut un guvern mai mult ca să poată să spună Klaus Iohannis că a făcut Guvernul. Nu poate să rămână (…) Deocamdată presa de dreapta este destul de sceptică, foarte primejdios, Ludovic Orban este un mare actor mediatic, e bolnav după apariții media, vorbește mult, e foarte important, vorbește mult (…) un premier care vorbește mult e primejdios pentru că e riscul să spui prostii. Adică acceptă orice interviu, face declarații peste tot, toate acestea dau la un moment dat impresia de sporovăială, de lipsă de concretețe și dă posibilitatea să ai declarații contradictorii. O dată vii și spui voi introduce taxa auto, a doua zi spui că nu”, a mai spus Cristoiu.