Ludovic Orban dă de pământ cu cei de la CCR după ultima decizie a judecătorilor constituționali. Acesta aduce acuze extrem de grave la adresa acestora și spune că legăturile dintre ei și aceștia sunt extrem de dubioase.

Orban dă de pământ cu CCR

“Au inventat conflicte juridice de natură constituțională. CCR se contrazice flagrant. Invocă o decizie CCR privitoare la un proiect, uitând că în 2018 a statuat că acele pronunțări sunt constituționale. Nu există niciun articol care să îi interzică lui Iohannis să numească același premier. Președintele este persoana publică cu cea mai mare legitimitate.

CCR afectează atribuțiile constituționale ale președintelui. Președintele nu-i constrâns să numească un premier. E o procedură constituțională bine stabilită. CCR le dă satisfacție celor de la PSD.

Trebuie să așteptăm motivarea. Astăzi au chiulit toți parlamentarii PSD. A fost un boicot PSD, dar nu e întâmplător. Oare cine boicotează învestirea Guvernului?”, a tunat Ludovic Orban.

Dar asta nu e tot. Orban nu a negat faptu că PNL continuă să găsească o majoritate parlamentară pentru învestirea unui nou Guvern, dar a dezvăluit că va vorbi și cu președintele Klaus Iohannis. “Comunic cu președintele României. Cu siguranță mai sunt șanse de alegeri anticipate. Voi încerca să formez majoritate parlamentară”.