Guvernul PNL vrea cu orice preț să elimine mai multe venituri. După ce Parlamentul a decis eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de bugetari, Ludovic Orban plusează. A dat un ordin clar în ședința de Guvern. I-a ordonat ministrului Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, să caute soluții pentru diminuarea altor venituri extrem de mari.

Orban taie mai multe pensii

Ludovic Orban vrea ca Guvernul să taie mai multe pensii. I-a dat un mesaj clar Violetei Alexandru, șefa de la muncă. Orban a indicat clar care sunt cei vizați de viitoarele măsuri.

“Ne am trezit cu pensii de 15-2000 de mii. O sfidare pentru cei care au muncit 40 de ani și au venituri de 800-900 de lei. Să vedem cum recalculăm pensiile nesimțite. Să vedeți cum e în Europa, trebuie să facem cum trebuie. Recalculăm pensiile nesimțite”, a spus Orban în ședința de Guvern.

Reamintim că astăzi Camera Deputaților a votat Legea de eliminare a pensiilor speciale  cu 247 de voturi ”pentru”, 21 de abţineri, vizaţi fiind, printre alţii, parlamentarii, judecătorii şi procurorii, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţiştii, funcţionarii publici cu statul special, funcţionariI publici parlamentari. Aceasta, pe fondul protestelor din Justiţie, materializate inclusiv prin oprirea activităţii unor instanţe.