Praga, Paris, Londra, San Diego, New York sunt doar citeva dintre destinatiile pe care vi le propun cei de la Net-cities.com. Este adevarat ca nu puteti lua „pulsul pietei” i direct, dar este o buna varianta de a vizita, numai i Europa, cele 20 de orase prezente pe acest site. Conform declaratiilor realizatorilor, pe site exista peste 300 de „calatori” pe zi. Acestia colinda nestingheriti pe traseele existente i fiecare oras sau pur si simplu discuta despre diferitele metode de distractie sau locuri de vizitat, cu locuitorii din acele zone, pe forumul destinat acestora.
Conceptul, spun „webmasterii” de la Net-Cities.com, este acela de a oferi o imagine cit mai clara celor care intentioneaza sa viziteze un oras, oferindu-le sub forma de imagini cele mai cautate obiective din zona. in plus, se pun la dispozitie pe site, celor care isi permit sa cumpere ceva on-line, si harti turistice pentru orasele existente pe site.
Site-ul este astfel construit icit vizitatorul poate parcurge traseul ales cu un simplu clik de mouse i directia dorita, schimbind astfel strazile, privind oamenii obisnuiti ai locului si chiar arhitectura cladirilor.
Tot pe acest site exista un link catre TrevelNow.com, unde oricine doreste sa plece totusi sa vizite oricare dintre aceste orase altfel decit virtual poate face rezervari la avion, tren sau chiar sa ichirieze o masina i tara de destinatie. TravelNow cauta, pentru orice doritor sa rezerve biletul de avion, cea mai directa si simpla cale de a ajunge la destinatie; singurul lucru pe care utilizatorul il are de facut este de a completa un formular simplu cu data, ora si locul de unde pleaca si unde doreste sa ajunga, conditia fiind sa o faca cu 14 zile iainte de data plecarii. Iar pentru ca o calatorie sa fie perfecta, tot direct de pe site se poate rezerva si o camera de hotel. Cum nu toti oamenii au prea mare dare de mina, webmasterii s-au gindit ca cel mai bine pentru a ajuta calatorul este sa puna un barem de preturi i limitele careia acesta ar dori sa se cazeze, iar motorul de cautare a site-ului va alege cea mai buna alternativa. in cazul i care din varii motive intervine ceva, utilizatorul poate anula rezervarea, tot on-line.
Daca totusi cineva doreste sa aiba o harta de detaliu a orasului i care merge, poate icerca la Expedia.com, unde calatorul va avea surpriza sa descopere chiar si o harta a Bucurestiului. Aceste harti pot fi de mare ajutor pentru un strain pierdut itr-un oras, dar care vede Internet cafe-uri la fiecare pas sau poate naviga pe wap. De asemenea, Expedia.com ofera, la rindul sau, diferite posibilitati de a rezerva un bilet de avion sau o camera de hotel i orice colt al lumii.
Revenind la Net-cities.com, mai trebuie spus ca pentru aceia care calatoresc i mod curent i Statele Unite exista un link unde se pot informa despre conditiile meteorologice. Mai exact, pentru fiecare stat american exista un buletin meteo care include si avertismente.
insa nu numai Statele Unite beneficiaza de acest serviciu. Aproape toate tarile lumii sunt prezente pe aceasta lista, cu orasele importante din care sunt transmise buletinele meteo, i detaliu. De exemplu, daca cineva doreste sa afle starea vremii din Rominia i orasele importante ca Bucuresti, Arad, Timisoara, Iasi, nu are altceva de facut decit sa apese de citeva ori pe mouse.
L