Orange, în parteneriat cu Huawei, a realizat o demonstrație de funcționalitate a tehnologiei 5G și a beneficiilor pe care inovațiile susținute de o astfel de tehnologie le poate aduce. Demonstrația a fost realizată alături de Symme 3D, prin imprimanta Biotech One. Symme 3D Biotech One a dezvoltat o imprimanta 3D cu aplicabilitate în domeniul medical. Astfel, Symme 3D a arătat cum poate opera  medicina viitorului,  funcționand pe o rețea de comunicații in care  latențele mici sunt esențiale. Imprimanta permite printarea de celule stem vii și produce tesut organic. În prezent, echipamentele de laborator sunt de mari dimensiuni și greoaie, cu tehnologia 5G, laboratorul va deveni mobil, fără latență, în timp real. 

La începutul săptămânii Telekom împreună cu Ericsson au făcut o demonstraţie a tehnologiei 5G folosindu-se de roboţi. Ambii operatori au anunţat că o reţea comercială va fi disponibilă din 2020. 

Orange Fab, lansat în România

Orange Fab  este programul internațional de accelerare a startup-urilor din cadrul Grupului Orange. Acesta este disponibil în alte 14 state din Europa, Asia și SUA.

Orange Fab România este un accelerator de 1 an, conceput pentru a susține antreprenorii în crearea unor produse inovatoare și distribuirea acestora atât pe plan local, cât și internațional. Acest program își propune să descopere startup-uri din România, companii cu produse validate în teste, care ajută la îmbunătățirea stilului de viață și stabilesc trenduri prin folosirea tehnologiei. Echipele selectate vor primi acces la tehnologii și API-uri pentru dezvoltarea proiectului, suport pentru testarea prototipurilor și acces la rețeaua de distribuție Orange pentru creșterea afacerii. Procesul de selecție și etapa de accelerare vor fi realizate în parteneriat cu How to Web o echipă cu experiență în ecosistemul startup-urilor. Echipele din program vor beneficia de mentorat de la experți tehnici, manageri de produs, sau echipa de conducere a Orange și a partenerilor săi, adaptat nevoilor specifice fiecărui proiect. 

Programul Orange Fab este structurat pe patru direcții principale: 
–    Smart territories (Smart City, agritech, energie, retail)
–    Future of Life (inteligență artificială, biotehnologie, viață digitală, sănătate)
–    Securitate (cibernetică și militară) 
–    Rețele ale viitorului (Blockchain, Software Defined Networking, managementul calității experienței – QoE, interfețe de programare a aplicațiilor – API,  în rețea).

Programul Orange Fab (www.f6s.com/orangefabromania ) include o etaptă de accelerare a produselor sau serviciilor înscrise, implementarea proiectului-pilot și un demo day.