Serviciul este o premieră în industria telecomunicaţiilor din România, Orange fiind singurul operator care introduce un serviciu de transfer internaţional de bani cash. Acesta este disponibil în Orange shop pe toată durata programului de funcţionare, inclusiv în weekend, de unde banii pot fi ridicaţi în lei sau în euro, în funcţie de opţiunea expeditorului. Banii trimişi în afara ţării pot fi ridicaţi în moneda ţării respective sau în altă valută disponibilă. Pentru a transfera bani, utilizatorii nu au nevoie de cont bancar sau de card de debit ori de credit şi nu trebuie să fie clienţi Orange.

Pentru a trimite bani în oricare dintre cele 284.000 de locaţii MoneyGram din întreaga lume, expeditorul trebuie să vină în Orange shop cu actul de identitate şi cu suma pe care doreşte să o transfere. Reprezentantul Orange îi va oferi un formular cu datele tranzacţiei şi un număr de referinţă unic, pe care va trebui să îl comunice destinatarului. Pentru a ridica bani din orice Orange shop, destinatarul trebuie să prezinte actul de identitate şi numărul de referinţă al tranzacţiei pe care l-a primit de la expeditor.

În plus, toţi cei care trimit sau primesc bani în Orange shop până la sfârşitul acestui an, vor primi pe loc o reducere de 10% la accesorii.

“Lansarea serviciului de transfer internaţional de bani cash prin MoneyGram reprezintă un serviciu suplimentar de care pot beneficia cei ce intră în Orange shop. În plus, reconfirmă dorinţa noastră de a investi în servicii care uşurezează viaţa oamenilor. Prin această iniţiativă ne dorim să îi aducem mai aproape, aşa cum facem zi de zi prin serviciile de telecomunicaţii pe care le oferim.” a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer, în cadrul Orange România.

“Acest nou parteneriat extinde reţeaua MoneyGram şi întăreşte poziţia noastră în România. Orange este liderul pieţei de telecomunicaţii mobile din România, având o imagine foarte bună atât la nivel local, cât şi în rândul românilor de peste hotare.” a declarat Radu Pojoga, MoneyGram Country Manager România şi Bulgaria. “Prin intermediul acestei colaborări vom putea fi şi mai aproape atât de clienţii noştri români, cât şi de străinii care muncesc sau trăiesc în ţara noastră şi care au nevoie să trimită sau să primească bani, oriunde în lume.”
Orange este lider de piaţă în România cu 10,243 milioane de clienţi şi venituri de 680 milioane de euro la 30 septembrie 2012. Orange este parte a grupului Orange-France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din lume, cu peste 227 milioane de clienţi pe cinci continente.