„Ţinând cont că Timişoara va fi capitală europeană culturală în 2021 şi vom avea un aflux foarte mare de turişti, pe lângă toate lucrurile istorice cu care se va putea lăuda Timişoara, ne vom putea lăuda şi cu centre de excelenţă şi performanţă în anumite domenii. Spitalul Premiere are la ora actuală anumite domenii în care noi considerăm că putem asigura performanţă medicală, precum obstetrica, chirurgia ginecologică, ortopedia, neurochirurgia şi multe altele”, a declarat, Radu Prejbeanu, membru în grupul de acţionari al spitalului. 

Conform acestuia, spitalul „Premiere” devine, astfel, unul dintre cei mai importanţi jucători din România de pe piaţa serviciilor medicale private, fiind în acest an cea mai importantă investiţie în domeniul medical din vestul ţării şi una dintre cele mai importante din ţară. 

Intenţia grupului de acţionari este să ofere servicii medicale în cât mai multe specializări, dar şi condiţii pentru tratamente de excelenţă, iar prin această investiţie spaţiul actual al spitalului este de patru ori mai mare decât a fost în 2013, la deschidere, în timp ce numărul medicilor care deservesc unitatea medicală privată este astăzi de 30 de ori mai mare. 

Conform Agerpres, pacienţii români pot beneficia în spitalul „Premiere” de tratamente în specializările chirurgie generală, ortopedie, chirurgie plastică şi reparatorie, anestezie şi terapie intensivă, cardiologie, dermatologie, gastroenterologie, medicină fetală, neonatologie, neurochirurgie, ortopedie, ORL, oftalmologie, pediatrie, urologie. 

Cifra de afaceri a spitalului „Premiere” a fost la finalul anului 2016 de 12 milioane de lei, iar datorită investiţiei de anul acesta, care a însemnat extinderea spaţiului şi posibilitatea de diversificare a activităţii medicale, precum şi creşterea numărului de pacienţi, cifra de afaceri s-a dublat. 

Grupul de acţionari intenţionează ca în următorii trei ani să ofere o gamă completă de servicii medicale atât pentru pacienţii internaţi, cât şi pentru pacienţii externi. În acest sens, planul de extindere vizează integrarea de servicii medicale precum laboratorul de imagistică şi alte servicii care în prezent sunt externalizate. Un prim pas s-a făcut anul acesta prin deschiderea laboratorului de analize, se precizează în comunicat.