Reuniunea i-a adus pentru a doua oară la aceeaşi masă pe primarii din Atena, Bratislava, Bruxelles, Bucureşti, Helsinki,  Lisabona, Ljubljana, Luxemburg, Madrid, Nicosia, Roma, Sofia, Stockholm, Tallin, Valetta, Viena, Vilnius, Varşovia şi Zagreb.

Întâlnirea, desfăşurată sub titlul "CITIES – Orasele de mâine: Investind în Europa" vine să confirme sprijinul şi implicarea pe care îşi propun să o acorde capitalele în implementarea obiectivelor de dezvoltare cuprinse în strategia Europa 2020, aceasta urmând a fi supusă unui proces de revizuire şi completare în perioada imediat următoare, inclusiv pe baza concluziilor ce  vor rezulta din definitivarea Agendei Urbane a Uniunii Europene.

Sorin Oprescu a vorbit despre importanţa creşterii calităţii vieţii cetăţenilor, un prim instrument în atingerea acestui deziderat reprezentându-l definitivarea Agendei Urbane a Uniunii Europene. "În opinia mea, Agenda Urbană Europeană ar fi trebuit fundamentată si adoptată ca document programatic al dezvoltării Uniunii Europene ieri, dar nu-i târziu nici acum. Totuşi, să nu uitam că Agenda trebuie să fie mai degrabă o misiune şi nu doar o viziune" a declarat Oprescu.

Agenda Urbana reprezintă un pilon important pentru viitor, pentru Strategia Europa 2020. La acest moment, singurul lucru concret realizat îl reprezintă alocarea de către guvernele naţionale a 5% din fondul de dezvoltare.

Citește și: