Parlamentarii PSD, în frunte cu Sorin Grindeanu, au decis, luni, să ceară înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivelul Legislativului pentru audierea ministrului Energiei şi a altor reprezentanţi ai autorităţilor din domeniu. Vestea a fost dată de prim-vicepreşedintele PSD.

Anunț fulger făcut de prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu

Grindeanu avertizează cu privire la creșterea facturilor la energie electrică și gaze, chiar dacă salariile și veniturile românilor în general au fost înghețate.

„Creşterea explozivă a preţurilor la energie şi la gaze a fost principalul subiect al discuţiei noastre de astăzi, din şedinţa grupurilor reunite, şi am decis să solicităm înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului, cu audierea ministrului Energiei, Virgil Popescu, a preşedintelui Consiliului Concurenţei, a Protecţiei Consumatorului şi ANRE. Noi credem că s-a ajuns prea departe în toată această nebunie de creştere de preţuri.

Oamenii, pe de o parte, au aceleaşi salarii, aceleaşi pensii, copiii au aceleaşi alocaţie, pentru că, aşa cum toţi românii ştiu, toate aceste lucruri au fost îngheţate de premierul Cîţu. În schimb, pe de altă parte, avem creşteri foarte mari la facturile de energie şi gaze naturale, care aproape s-au dublat, alimentele se scumpesc de la o zi la alta, la fel şi preţul benzinei”, a transmis Grindeanu.

 PSD mai cere votul de urgență al legii privind consumatorul vulnerabil

De asemenea, Grindeanu mai spune că PSD cere ca legea privind consumatorul vulnerabil să fie votată cu celeritate în Camera Deputaţilor – cameră decizională – şi să intre în vigoare la data de 1 octombrie a acestui an.

 „Nu suntem de acord sub nicio formă cu propunerea făcută de premierul Cîţu privitoare la amânarea termenului intrării în vigoare a acestei legi. Românii trebuie ajutaţi acum, nu vara viitoare. Pe de altă parte, am văzut că Florin Cîţu nu vrea să reducă TVA-ul la utilităţi (…), nu vrea decât să preia şefia PNL-ului, aceasta este singura prioritate pe care o are prim-ministrul în acest moment, nu protejarea românilor faţă de dublarea facturilor”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

În același timp, drept o lovitură pentru USR-PLUS, parlamentarii PSD au mai decis să solicite ca iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” să fie adusă cu prioritate pe ordinea de zi a Senatului – cameră decizională în acest caz.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea