‘Cred că este timpurie o astfel de discuţie pentru că noi operăm pe pieţe diferite de dezvoltare. Cu toate acestea cred că este important să ne mişcăm liber în piaţa europeană’, a declarat, marţi, Stefanos Theocharopoulos, CEO Cosmote & Romtelecom, într-o conferinţă privind tendinţele evoluţiei tehnologice din piaţă.

Şeful Orange România, Jean-François Fallacher, a menţionat că operatorul este pregătit pentru această iniţitiavă, mergând în aceeaşi direcţie cu intenţiile Comisiei Europene.

‘Comisia Europeană joacă un rol important şi corect pentru oferirea de servicii de roaming la costuri extrem de reduse, poate chiar gratis, iar Orange este pregătită pentru acestă iniţiativă şi merge în aceeaşi direcţie’, a spus Fallacher. La rândul său, şeful Vodafone România, Inaki Berroeta, a afirmat că reglementatorii merg în aceeaşi direcţie cu operatorii şi este importantă oferirea serviciilor de voce, dar şi de date în roaming la costuri reduse.

Întrebaţi de motivul pentru care piaţa telecom din România nu a fost atractivă pentru intrarea unui nou operator, în pofida numeroaselor intenţii anunţate în decursul acestui an odată cu lansarea licitaţiei de spectru, operatorii considerând că piaţa locală are deja nume mari în domeniu, iar pentru un nou jucător ar fi reprezentat o mare provocare.

‘Piaţa telecom din România are deja nume mari, este o piaţa bine penetrată şi competitivă cu investiţii ridicate, infrastructură bine pusă la punct şi de aceea şi cred că pentru un nou operator ar fi reprezentat o mare provocare’, a spus şeful Orange România, Jean-François Fallacher.

Reprezentantul Vodafone consideră că preţul unei licenţe este doar partea vizibilă a unei investiţii, ceea ce urmează fiind investiţiile costisitoare în reţele, în timp ce şeful Cosmote & Romtelecom a arătat că o nouă intrare pe piaţa telecom reprezenta un cost imens datorită investiţiilor extrem de ridicate.

Întrebaţi ce fel de telefoane mobile utilizează şi când vom asista la intrarea iPhone 5 în România, şefii celor trei mari operatori au spus că decizia pentru iPhone aparţine Apple, iar CEO al Orange România a afirmat că foloseşte un iPhone 4S, Inaki Berroeta, şeful Vodafone, un iPhone 4S şi un Samsung Galaxy S3, în timp ce CEO al Cosmote România&Romtelecom deţine un iPhone 4.

Pentru meciul de fotbal din această seară, România-Olanda, toţi cei trei reprezentanţi ai operatorilor telecom au oferit un pronostic favorabil României.
SURSA: Agerpres