Grupul britanic Vodafone este interesat de preluarea MasMovil, al patrulea operator de telefonie mobilă din Spania, şi a demarat discuţiile în acest sens. Tranzacţia este evaluată la şase miliarde de euro, susţine cotidianul spaniol El Economista care citează surse din apropierea acestui dosar, transmite Reuters.

Vodafone este al treilea operator de pe piaţa de telefonie mobilă din Spania şi negociază preluarea MasMovil cu cele trei fonduri de investiţii care tocmai au preluat operatorul de telefonie mobilă.

Cu doar o săptămână în urmă, consorţiul Lorca Telecom BidCo, format din trei fonduri de investiţii, KKR, Cinven şi Providence, a preluat 86,41% din acţiunile MasMovil, o ofertă care evaluează compania la 3 miliarde de euro. În plus, zilele trecute cele trei fonduri au înaintat o ofertă pentru a prelua şi restul de 13,59% din acţiunile MasMovil.

Sursele citate de El Economista susţin că o consolidare a operatorilor de telefonie mobilă din Spania este inevitabilă având în vedere că piaţa s-a aglomerat odată cu intrarea celui de-al cincilea operator la începutul acestui an, prin lansarea mărcii Virgin Telco de către grupul Euskaltel.

MasMovil are aproape 9 milioane de utilizatori şi venituri de 1,7 miliarde de euro

Potrivit rezultatelor anuale publicate în luna februarie, MasMovil a raportat venituri totale de 1,7 miliarde de euro, 8,9 milioane de utilizatori dintre care 1,5 milioane la serviciile de Internet broadband fix şi 7,4 milioane de utilizatori la serviciile de telefonie mobilă. Pe piaţa de telefonie mobilă din Spania, MasMovil concurează cu Orange, Movistar (Telefonica) şi Vodafone.

La 30 iunie 2020, grupul britanic Vodafone avea peste 300 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 27 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi mai mult de 22 milioane de clienţi ai serviciilor TV. Vodafone Group este unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii şi tehnologie din lume, cu operaţiuni mobile şi fixe în 22 de ţări şi 48 de reţele mobile partenere.

Pe piaţa din România, veniturile din servicii ale Vodafone au scăzut cu 1,2% în trimestrul încheiat la data de 30 iunie 2020, în timp ce baza de clienţi a atins valoarea de 10,8 milioane, notează Agerpres.