Potrivit unui articol publicat recent în 'New York Times', directorul general al Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, i-a invitat pe şefii General Motors (GM) – compania mamă a Opel – să se întâlnească pentru a discuta o posibilă fuziune, însă invitaţia a fost respinsă. 

'În principiu, Sergio Marchionne are dreptate, industria auto dezvoltă aceleaşi lucruri de peste zece ori. Costurile de dezvoltare ar putea fi reduse când producătorii auto împart tehnologia', a explicat Karl-Thomas Neumann. 

Necesitatea ca maşinile europene să-şi reducă emisiile de dioxid de carbon face ca producătorii auto să dezvolte motoare similare. Costul producerii următoarei generaţii de motoare mai mici ar putea fi redus prin împărţirea costurilor de dezvoltare între branduri. 
'Ar fi o mare greşeală pentru Opel să caute o colaborare cu PSA Peugeot Citroen pentru utilizarea platformelor de producţie, şi nu o colaborare cu General Motors, pentru a utiliza mai bine resursele GM', a explicat şeful Opel. 

Sergio Marchionne a declarat în repetate rânduri că industria auto trebuie să treacă printr-un proces de consolidare, în condiţiile în care producătorii auto se confruntă cu randamente reduse şi creşterea capitalurilor necesare pentru dezvoltarea de noi automobile. 

Grupul american Ford nu este interesat de fuziunea cu o altă companie, a afirmat recent directorul general Mark Fields. 

AGERPRES