Opel a rechemat în service aproximativ 194.000 autovehicule. Ar putea exista probleme la sistemul de frânare

Cunoscutul producător de mașini Opel a rechemat în service aproximativ 194.000 autovehicule, modelul Insignia, deoarece există riscul ca sistemul de frânare să aibă anumite probleme. Revista de specialitate Kfz-Betrieb a anunțat, în cursul zile vineri, că unitatea de control ABS va fi actualizată cu ajutorul unei actualizări a software-ului.

Reprezentanții Opel mai spun că este vorba despre vehiculele fabricate în perioada 2018-2020. De asemenea, un purtător de cuvânt al companiei a confirmat chemarea acestor autovehicule, inițiată de Autoritatea Federală pentru Transporturi.

Potrivit site-ului german Handelsblatt, există condiții în care distanța de frânare poate crește dacă nu este activată compensarea hidraulică a frânei, însă nu au fost raportat incidente cu pagube materiale sau vătămări corporale.

Numărul vehiculelor afectate în Germania este de 66.967. De asemenea, săptămâna trecută, Opel a rechemat la service și peste 200.000 de mașini modelul Corsa.

Opel s-a angajat în unul din cele mai mari obiective ecologice

Anul trecut, producătorul auto german anunța că s-a angajat în unul din cele mai mari obiective ecologice, în încercarea de trecere accelerată la vehicule electrice.

Astfel, Opel a anunțat că va renunţa în Europa la producţia de motoare cu combustie internă până în 2028, conform informațiilor transmise de afp.com

Producătorii auto din întreaga lume se grăbesc să facă tranziţia de la modele echipate cu motoare cu combustie internă la modele complet electrice, în contextul presiunilor venite din unele regiuni precum Europa şi China pentru reducerea emisiilor poluante ale vehiculelor.

Totuși, în rândul brandurilor tradiţionale doar Jaguar a anunţat ţinte mai mari decât Opel, obiectivul acestuia fiind să producă maşini exclusiv electrice până în 2025.

Audi, subsidiara Volkswagen, intenţionează să renunţe la fabricarea de motoare cu combustie internă până în 2033, iar grupul suedez Volvo până în 2030.

Opel este deţinut de Stellantis, al patrulea producător auto global, rezultat în urma fuziunii dintre grupului francez PSA şi compania italo-americană Fiat-Chrysler. În ultimii ani, Opel şi-a redus gama de modele pentru a se concentra pe vehiculele electrice.

Directorul general al Opel, Michael Lohscheller, a informat că vor fi lansate pe piaţa chineză mașini electrice. Pentru îmbunătăţirea imaginii, Opel va lansa de asemenea o versiune electrică a modelului sport Manta „până la mijlocul deceniului”, a declarat Lohscheller. Decizia face parte din ofensiva Stellantis de a depăşi Tesla şi Volkswagen pe segmentul vehiculelor electrice.