Immanuel Mulunga a precizat că tranzacţia referitoare la blocul petrolifer 2613 A&B a fost aprobată deja de ministrul namibian al Energiei, Isak Katali. Compania braziliană Cowan, care deţine o participaţie de 85% la acest bloc, va ceda o participaţie de 45% către Murphy Oil Corporation şi o altă participaţie de 20% către OMV. Compania petrolieră de stat din Namibia, Namcor, va păstra o participaţie de 15%.

Deocamdată nu este clar dacă acordul a fost finalizat sau dacă toate părţile implicate au semnat acordul. Un purtător de cuvânt de la OMV a declarat că grupul austriac nu comentează zvonuri care circulă pe piaţă.

În luna decembrie a anului trecut, OMV a mai făcut un pas în strategia de a-şi extinde operaţiunile de explorare în regiunea Africa Subsahariană prin preluarea unor participaţii minoritare la o serie de perimetre offshore din Gabon.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.AGERPRES